8 stora inredningstrender i jul – enligt butikskedjorna

Detta är inredningsnyheterna för julen.

Våren och hösten i all ära, men mysigast måste väl ändå vara att inreda inför jul? Oavsett vad som är i ropet för tillfället är detaljerna inför högtiden till för att skapa stämning och årets trender hos butikskedjorna är inga undantag.
09 oktober, 2017

Vissa inredningsdetaljer består – år efter år – medan andra gladeligen byts ut mot något nytt.

Att förändra hemmet är både kul och givande och då är det tur att butikskedjorna finns, som erbjuder mycket fint till ett överkomligt pris.

Vi har kikat närmare på nyheterna hos Ikea, H&M Home, Ellos Home, Jotex, Granit och Lagerhaus för att utläsa de starkaste inredningstrenderna inför julen 2017.

1. Grå nyanser

Foto: Jotex / Ikea

Den grå inredningstrenden har hängt med länge nu och den håller sig fortfarande stark – så även under julen. Hos många av kedjorna ser vi allt från möbler och textiler till prydnadsdetaljer och sängkläder.

Grått är en utmärkt basfärg som är fin att matcha med piggare och mer juliga accenter, så som metall och rött.

Mycket gråa färger i jul.

Foto: Ikea

2. Guldiga element

Foto: H&M Home / Ellos Home

Metaller i lagom dos skänker ett lyxigt och spännande intryck till hemmets inredning.

Silvertrenden till trots är det guld som glimmar i jul, enligt butikskedjorna. Dessa livar garanterat upp både dova kulörer, frodigt grönt och vackert rött.

Foto: H&M Home

3. Lyxiga ytor

Lyxiga detaljer.

Foto: H&M Home / Jotex

På vintern vill vi gärna omge oss av material som utstrålar värme och lyx och flera av butikskedjorna erbjuder dessa i juletid.

Överkast, kuddar och plädar i trendig sammet känns givet i jul – och dessa kan med fördel hänga med resten av året dessutom. Gnistrande paljetter skänker också en härlig känsla.

Foto: Jotex

4. Vitt som snö

Foto: Ikea / Jotex

Oavsett om det blir en vit jul utomhus eller inte kan vi i alla fall få till en vit jul inomhus. Det krispiga och nordiska hittar vi på flera håll, i så väl stora som små detaljer.

Satsa på plädar och kuddar vita som snö – eller varför inte julgransprydnader eller porslin med juliga detaljer?

Foto: Ikea

5. Grönta toner

Foto: Ellos Home / H&M Home

Precis som granens barr om julen skapar gröna kulörer en lugnande effekt i hemmet.

Satsa på detaljer, sängkläder, möbler eller pynt – färgen går bra ihop med juligt rött likaväl som grått, vitt och guld eller silver.

Foto: Granit

6. Svarta detaljer

Foto: Ikea / Granit

Oavsett om du inreder med julens gröna, röda, grå eller vita toner är det alltid ett säkert kort att bryta av med svarta detaljer och det har butikskedjorna tagit fasta på.

Svart dekor skapar en fin kontrast – oavsett färgen den kombineras med – och är en tidlös kulör som passar in säsong efter säsong.

Foto: Granit

7. Naturnära och rustikt

Foto: Jotex / Ellos Home

Årets inredningstrender har alla haft en flirt med det naturnära och rustika, och också i jul erbjuder kedjorna detaljer, material och färger med en sådan touch.

Ytor i robust, obehandlat trä, betong, linne, jute och fuskpäls ger ett rått, men härligt, intryck när det matchas med annat och kombineras fint med de allra flesta inredningsstilar.

Foto: Lagerhaus

8. Juligt rött

Foto: Jotex / Ellos Home

Grått, vitt och naturnära är visserligen stort i år, men vad är väl en jul utan röda toner?

Istället för att ösa på med massa rött och matcha ton i ton så är det en smakfull dos som gäller. En bordsduk, dekorativa prydnadskuddar eller pynt och prydnadssaker i juliga nyanser sätter den rätta stämningen.

Foto: H&M Home

Läs mer:

Så ser julen 2017 ut på H&M Home

Nu kommer en glass med smak av juleskum

Julen på Ellos Home är här – se bilderna