8 sätt att få ditt drömjobb inom ett år

04 november, 2015

Är det dags att hitta drömjobbet? Vi listar de bästa knepen som du bara måste läsa. Bilder: Unsplash 

1. Gör en årsplan

Börja med att göra en plan över vad ditt drömjobb är, varför du vill satsa på det och måla sedan upp en skiss upp hur du ska ta dig dit. Våga drömma stort! Den enda som stoppar dig är du.

2. Bli mer kreativ

Gör tid för att vara kreativ och ha workshop med dig själv. Ge helt enkelt plats för dina projekt och ideér. Skapa sedan en portfolio eller en hemsida där du kan visa upp det du jobbat med för andra.

3. Sök praktikplatser

Att ta en praktikplats är ett grymt sätt att starta sin karriär. Och även om det låter slititgt så är det extremt lärorikt och du kommer att tjäna så mycket på det i längden. Kämpa på och visa vad du kan.

Läs också: Kvinnor måste vila mer efter jobbet!

4. Nätverka och mingla 

Om du vill nå drömjobbet så är det bra att ta hjälp av andra. Se till att vara trevlig och ödmjuk mot alla du träffar, gör bra första intryck, mingla, säg ja, var självständig och kom aldrig sent. Då kommer andra vilja arbeta med dig.

5. Ge allt du har – du är grym 

Det svåra är att veta vad du vill, när du väl kommit på det – kör järnet! Tro på dig själv och våga satsa allt du kan. Du har inget att förlora, du är bäst, unik och har all potential i världen.

Läs också: Tillbaka på jobbet? Här är ditt överlevnadskit!

6. Gå in för ditt cv och personliga brev 

Lägg tid på ditt cv. Skippa det tråkiga word-dokumentet – punkt. Du måste sticka ut och presentera dig på ett kul sätt, vem är du och vad är dina bästa egenskaper? Visa dem!

7. Bli en morgonmänniska

Det bästa knepet för att starta karriär? Bli morgonpigg! I stället för att snoozar bort dina timmar hoppa upp ur sängen och satsa på dig själv.

8. Ring samtalet du inte vågar

Vi vet att det är jobbigt att göra de där samtalen men det är alltid värt det, så…… just do it!

Källor och inspiration