Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

8 saker att tänka på efter att ha blivit dumpad

11 sep, 2020 
AvMalin Ny
Saker att tänka på när du blivit dumpad.
Nydumpad av kärleken? Du är inte ensam. Här är åtta saker att ha i åtanke när du har blivit dumpad – och hur du kan komma vidare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Beyoncés 5 mest inspirerade citatBrand logo
Beyoncés 5 mest inspirerade citat

Det finns ingen värre känsla än att bli dumpad av den man älskar, och i de mörkaste stunderna kan allt kännas hopplöst. Vissa väljer att gå ut och träffa andra direkt, medan andra slänger sig på soffan och isolerar sig. Som tur är går det över till slut – hur omöjligt det än kan kännas – och hur du än väljer att gå vidare finns det en del saker som är värda att ha i åtanke.

Här är åtta saker att tänka på efter att ha blivit dumpad.

This too shall pass

Även om det känns som att jorden har gått under, är det givetvis inte så, och du kommer att klara dig igenom det här. Bunkra upp med glass, streama dina favoritserier och gråt ut om du känner för det. Låt sorgeprocessen få ta tid och gör sedan något som får dig att känna dig starkare – till exempel att träna eller klicka hem det där drömplagget.

Tvivla aldrig på ditt eget värde

Låt inte en ex-partner, som troligtvis inte värderade dig och er relation tillräckligt högt, bestämma ditt eget värde och hur du ser på dig själv. Alla har vi stunder då vi kanske har betett oss lite irrationellt men om du konstant kände dig galen i ditt förra förhållande var det inte bara hjärnspöken. Försök att glädja dig åt att du slapp undan istället.

Annons

Fokusera på dig och din framtid

Den här kan vara svårt i början av ett uppbrott, men försök att inte tänka på hur din ex-partners liv ser ut just nu baserat på hens uppdateringar på Instagram. Det kan kanske kännas som att du går miste om något när du ser att ditt ex går vidare med sitt, men försök att fokusera på dig och vad du vill göra med din framtid. Finns det något intresse du kan ta upp, något du alltid har drömt om? Nu är den perfekta tiden att hitta din grej och att göra det du mår bra av.

Gå vidare

Även om det kan kännas omöjligt i stunden är det en bra idé att inte försöka klura ut vad som gick fel mellan er eller vad du gjorde och inte gjorde som kunde ha fixat förhållandet. Svaret kommer troligtvis till slut landa i att ni helt enkelt inte passade tillsammans – vilket är helt okej. Långt ifrån alla kommer nämligen att passa dig perfekt och du kommer heller inte vara den rätta personen för alla. Det behöver dock inte betyda att du inte kan vara den rätta för någon annan.

Annons

Kom ihåg de jobbiga stunderna

Får du flashbacks från den där ljuvliga semesterresan när ni precis hade träffats? Försök att istället tänka tillbaka på hur du kände under de jobbiga stunderna i er relation.

Du kommer att bli kär igen

Även om det inte känns så just nu kommer du att träffa någon annan igen. Hen kommer kanske inte att vara den person som du förväntar dig, och ni kanske inte kommer att träffas på det sättet du tänker dig, men det kommer definitivt att hända.

Du kommer att träffa någon som passar dig bättre

Och när du träffar den personen kommer du undra hur du tänkte när du blev tillsammans med din expartner.

Försök att se det som personlig utveckling

Försök att se uppbrottet som en del i din personliga utveckling. Alla du dejtar kommer att lära dig något viktigt, dels om dig själv och vem du vill vara med. Så även om ditt förra förhållande inte höll går det fortfarande att lära sig något av det och ta med dig dina erfarenheter i framtiden.

Foto: TT

LÄS MER:

5 saker du aldrig ska säga till någon som just blivit dumpad

10 bästa filmerna för den som blivit dumpad

10 tjejer: ”Det är det bästa jag gjort när jag blev dumpad”

Annons