8 inspirerande mammor du måste följa på Instagram

Inspirerande mammor att följa på Instagram

Vad är Instagram om inte inspiration i massor? Vi listar SoMe-mammorna som får oss att skratta, engageras och inspireras med igenkänning, hjärtefrågor, vackra bilder, goda recept och smarta tips – varje dag.
05 september, 2019

Vi följer inte bara våra vänner och familj, på Instagram kan vi även få inblick i många kända människors liv. Och även om deras vardag vid första anblick kanske verkar som vara raka motsatsen till vår egen har vi ofta mycket gemensamt. Inte minst när det första, andra eller kanske tredje eller fjärde barnet kommer.

Förutom ELLEs egna fantastiska influencers har vi här samlat Instagram-mammorna vars konton bjuder på mycket inspiration.

Här är åtta inspirerande mammor du helt enkelt måste följa på Instagram.

1. Chrissy Teigen


@chrissyteigen

Chrissy Teigen är visserligen både modell, tv-personlighet, entreprenör och gift med John Legend, men det är på Instagram vi älskar henne mest!

Chrissy har gjort sig känd för att på ett ärligt och härligt sätt visa hur hennes (ofta rätt vanliga och oglammiga) vardag faktiskt ser ut – och det är riktigt kul. Att hon dessutom ryter ifrån och ger svar på tal när nättroll och andra mammor kritiserar henne helt utan anledning känns bara så rätt. Heja Chrissy!

2. Chiara Ferrangi


@chiaraferragni

Med över 17 miljoner följare är det lätt att förstå att Chiara Ferrangi gör något rätt på Instagram. I flödet får vi hänga med på resor, modeplåtningar, galor, samarbeten och ja, livet som internationell och eftertraktad inluencer och karriärkvinna, helt enkelt.

Det är genomgående snygga och skarpa bilder, men charmen med Chiara är att hon också bjuder på en inblick i livet som mamma och vardagen hemma i Milano och Los Angeles, med artistmaken Fedez och söta sonen Leone.

3. Nappy Nomad


@nappy_nomad_

En digital nomadfamilj från Berlin som varit på resande fot i nästan två år, så beskriver sig Nappy nomad. Familjen började resa när första barnet bara var sju veckor – och det har fortsatt.

Med två småttingar på 3 respektive 1,5 år reser de världen runt, delar med sig av sina erfarenheter att resa med barn och i flödet bjuder de på helt underbar reseinspiration med fantastiskt vackra bilder som får oss att vilja packa resväskan och ge oss iväg – med eller utan barn.

4. Foodjunkie


@foodjunkieblog

Matinspiration deluxe finner du på Edita Renlunds Instagram-konto Foodjunkie.

Magiska bilder på nyttig mat som får det att vattnas i munnen blandas med snapshots från mammalivet och tillvaron med dottern Alba – och den senaste tiden även en gravidmage. Alla bilder i flödet är i en färgmässig harmoni.

5. Busy Philipps


@busyphilipps

Busy Phillips använder sitt kändisskap för de stora frågorna och i sina sociala kanaler räds hon inte för att bli politisk.

Hon har bland annat ställning för aborträtten och pratat öppet om sina jobbiga erfarenheter under #metoo. Men det är inte bara de tunga sakerna som tar över. På Instagram och i stories delar Busy också med sig av dagliga uppdateringar och bilder på döttrarna Birdie och Cricket.

6. Stormi Bree


@stormibree

Modellen Stormi Bree har länge haft en stor följarskara på Instagram, men när det 2017 avslöjades att hon väntade barn med den åtta år yngre modellen med ett lika speciellt namn, Lucky Blue Smith – då 18 år – växte den ytterligare.

Med över en miljon följare ger Stormi oss en inblick i sin tillvaro som både modell och numera varannan veckas-mamma till dottern Gravity, sedan det tagit slut med Lucky Blue.

7. Celese Barber


@celestebarber

Celeste Barber behöver ingen närmare presentation då hon i mammakretsar – ja, kanske alla kretsar – har gjort sig ett namn genom att driva med kändisar på Instagram.

Den australiska komikern är visserligen själv mamma, men hennes flöde består till största del av side by side-bilder där hon ”kopierar” olika stjärnors bilder – med en realistisk och rolig touch. Hon bjuder på sig själv och det är allt annat än tillrättalagt, vilket kan vara både befriande och omväxlande. Stor igenkänning.

8. Mokkasin


@sofiaatmokkasin

Sofia Vusir Jansson bakom Instagram-kontot Mokkasin bor med make och fyra barn i ett hus i Katrineholm.

Som fotograf, stylist och creative director är det inte svårt att lista ut att hennes Instagram-flöde består av riktigt mycket ljuvlig inredningsinspiration från både det egna hemmet och andras. Men glöm sönderstylade miljöer, Sofia visar allt som oftast rum med spår av liv och rörelse. Och självklart är barnen med på ett hörn emellanåt.

Läs mer:

Barn i sociala medier – expertens vett och etikett-tips

Kan bli olagligt att dela bilder på sina barn i sociala medier

10 kändispar som har fått barn genom surrogatmödraskap