Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

8 enkla saker ni kan göra som ger er mer romantik i vardagen

21 aug, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Behåll gnistan i er relation
Nu när semestern är slut så är det lätt att vi hamnar i våra vardagliga mönster igen, där romantik ofta kan glömmas bort, eller tas för givet. Men låt den här hösten bli tiden då ni väcker er kärlek till liv igen. Här tipsar vi om enkla saker du kan göra i vardagen för att inte tappa gnistan i höst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När sommaren sakta men säkert går mot sitt slut och hösten närmar sig är det lätt att förlora en del av vardagen till de vanliga rutinerna igen. Det är kan vara lockande att landa i soffan efter en lång dag och bara mysa resten av kvällen till en bra film under en filt – och visst låter det härligt?

Men glöm inte bort att även vårda dina relationer, speciellt relationen till din partner. För till och med vardagliga sysslor kan bli höjdpunkten på dagen om du får göra det tillsammans med person du älskar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Nedan har vi listat åtta tips på saker ni kan göra tillsammans för att inte tappa gnistan i vardagen.

Så behåller ni kärleken i höstmörkret:

1. Gå och lägg er tillsammans

Det första som lätt kan försvinna ur en relation när man varit tillsammans under en lång tid är närheten. Det kan handla om enkla saker som att man har olika rutiner, arbetstider eller helt enkelt inte behöver sova på samma tider längre. Då är det viktigt att inte låta detta bli en del av vardagsrutinerna. Försök få till minst ett par kvällar i veckan där har en mysig stund tillsammans på kvällen innan ni somnar.

Annons

2. Följ en serie tillsammans

Något som kan få er att längta efter en kväll tillsammans är att hitta en serie som ni båda tycker om. Det bidrar till en gemenskap, något att prata om och en mysig stund på kvällen tillsammans bara ni två.

3. Uppmärksamma varandra

Att få en påminnelse någon gång då och då om att man är viktig och betydelsefull är något som kan få alla hjärtan att slå ett extra slag. Det är väldigt enkelt att skicka iväg en liten kärlekshälsing till din partner under dagen som kan bidra med mer romantik i vardagen.

4. Hitta ett gemensamt intresse

Känns det som om tiden bara passerar fast du knappt märker det? Tänk efter om det finns något ni kan bonda över igen. Kanske något så enkelt som att börja träna tillsammans, gå på en matlagningskurs eller något annat där ni kan hitta tillbaka till en vardag tillsammans igen.

5. Laga middag tillsammans…

…och ät den vid middagsbordet! Att äta middagen vid tv-soffan är sällan en bra idé om man vill ha en trevlig stund eller ett givande samtal med sin partner. Laga i stället en god middag tillsammans och ät den där det inte finns distraktioner som en tv eller mobiltelefon – det kommer definitivt ge er en intim stund tillsammans som inte hade fått annars.

Annons

6. Dejtkvällar

Om ni ska hålla kärleken vid liv är det viktigt att ni vet att man ofta behöver ge och ta i en relation. Något som är vanligt när kärleken tynar är att man har låtit vänskapen ta över lite väl mycket. Bestäm en dag i månaden där ni gör något ihop som ett kärlekspar. Det kan vara en utflykt, en promenad, att gå på bio, äta en god middag ute eller något annat som är en aktivitet utöver det vanliga.

7. Investera i fina myskläder

Går ni runt i trasiga men mysiga kläder där hemma? Släng dem direkt och investera i ett nytt fint set som är minst lika skönt som de gamla. Det kan både boosta ditt eget självförtroende och göra att du får upp ögonen på nytt för din kärlek igen.

8. Gör ert hem till en plats där ni trivs

Är alla kvällar exakt likadana där ni gör era sysslor, äter middag, tittar på tv och sedan går och lägger er? Försök då att bryta vardagen då och då, gör erat hem till en plats som ni trivs att vara i. Tänd lite ljus, gör en bricka med saker ni tycker om att äta eller tappa upp ett bad tillsammans. Små saker kan verkligen göra skillnad i vardagen!
Bildkälla: TT/IBL

Läs mer:

5 saker du aldrig ska offra i en kärleksrelation

6 små relationsbovar som kan skapa stora problem

4 saker du bör känna till innan du och din partner blir sambor

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons