De 7 trendigaste blommorna just nu

De 7 trendigaste blommorna just nu

18 juni, 2015

Sju sorters blommor att lägga under kudden eller material till den vackraste kransen? ELLE tar reda på vilka sju sorter som är allra mest eftertraktade!

Egentligen, vad spelar det för roll vilken sorts blommor vi väljer? Och vad är det för fel på hundkäx och smörblommor? Inga alls, såklart. Plocka vad du vill, var du vill (men kanske inte i arga grannens rabatt) och bara njut av den blomstertid som kommer. Men håll med oss, visst är det är ändå lite kul att veta vilka blommor som smäller högst sommaren 2015?

Vi ringde helt enkelt till Bruun blommor i Stockholm och frågade. Floristbutiken är en av de bästa blomsterbutikerna på snittblommor och buketter som andas trädgårdsromantik – de ser ut som om du skulle ha plockat dem själv (om du hade en fab trädgård alltså). ”Blommor som får vara blommor, och inte byggstenar”, som floristen Mia Camp säger.

Här är Mias sju hetaste blommor just nu:

 

1. Lupinen! Plocka i trädgården eller vid första bästa motorväg.

 

2. Luktärten! Megaromantisk och söt som spunnet socker. Växer inte vilt, men kanske i mormors rabatter?

 

3. Blåklinten! En sommarklassiker och Östergötlands landskapsblomma (fast ursprungligen från Kina) – växer med fördel i åkrar och vägkanter.

 

4. Aklejan! Växer vilt men är ganska sällsynt, togs till Sverige av munkar och är en av humlornas älsklingsblommor.

 

5. Prästkragen! Älskar, älskar inte? Dum fråga. Älskar så klart.

 

6. Pionen! Oemotståndliga i sina bulliga, gulliga form. Och för doften.

 

7. Jungfrun i det gröna! Eller nigella som hon också heter, hör till ranunkelfamiljen och påminner om både dill och Medelhavet.

Läs också: 

7 män att drömma om på midsommar >

7 drömhår till midsommarafton >