Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

7 tecken på att ditt förhållande förstör dina vänskapsrelationer

04 mar, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Du vill inte hamna i sitsen att behöva välja mellan vännerna och ditt förhållande. Här listas sju varningssignaler på att dina vänskapsrelationer är på väg att skadas av ditt förhållande. Håll utkik efter dem så kan du slippa behöva välja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är inte alltid lätt att balansera sin kärleksrelation med relationerna man har med sina vänner, framför allt när man just har blivit tillsammans. Det är lätt att helt gå upp i att man är kär och glömma bort vännerna. Det brukar ordna upp sig med tiden, men det finns varningstecken att hålla utkik efter så att du inte hamnar i en situation där du tappar kontakten med dina vänner. För du vill ju ha dem kvar.

Du ställer in planer som du har med dina kompisar för att hänga med din partner

Balans är nyckeln till ett hälsosamt förhållande och om du känner att du allt oftare ställer in redan bestämda dejter med kompisarna är det ett dåligt tecken. Vännerna känner sig bortvalda och blir sura på dig, och om ditt förhållande tar slut har du till slut inga vänner att falla tillbaka på om du har ignorerat dem under en längre tid.

Du får veta alla stora nyheter om dina vänner på sociala medier

Om du börjar läsa om att din kompis har ett nytt jobb, har förlovat sig eller är gravid via sociala medier istället för att de berättar det direkt för dig, då har ni förmodligen glidit ifrån varandra en bit. Då är det dags att börja fundera på om du lägger orimligt mycket uppmärksamhet på ditt förhållande och glömmer bort vännerna.

Annons

När du hänger med kompisarna pratar du bara om ditt förhållande

Det är helt normalt att vara glad och vilja berätta om sitt nya förhållande för sina vänner, men det är viktigt att du inte låter det bli det enda du pratar om. Det ska inte ens vara det du pratar mest om. Det är viktigt att du pratar om andra saker som händer i ditt liv också och ännu viktigare är att inte glömma bort att fråga vännerna om vad som händer i deras liv. Och håll fokus när de svarar på dina frågor och hoppa inte bara direkt tillbaka till att prata om ditt liv och din kärlek.

Hela din tankeverksamhet går åt till förhållandet

När du umgås med dina vänner måste du kunna lyssna på vad de säger och vad de berättar. Var intresserad av dina vänner och deras liv. Om du inte kan ge dem den uppmärksamhet de förtjänar tar ditt förhållande nog för mycket plats.

Din partner försöker få dig att inte umgås så mycket med dina vänner och familj

Det är helt normalt att själv vilja lägga en del av den tid man normalt lägger på sina vänner på sitt nya förhållande. Men om krav på det kommer från din partner då viftar en gigantisk röd varningsflagga framför ditt ansikte. Om någon vill isolera dig från de som står dig nära är det en stor risk att du är på väg in i ett destruktivt förhållande. Men det kan ske väldigt diskret och till och med verka som att det egentligen är du som väljer det, så var uppmärksam.

Annons

Din partner är svartsjuk på relationerna du har med dina vänner

Många tror att det är normalt att ens partner blir lite svartsjuk på ens vänner eftersom de tar dig ifrån hen då och då. Men det är det inte. Du behöver många olika relationer i ditt liv, relationer med familj, vänner, kolleger, kompisar som delar din hobby och romantiska relationer. Och om din partner inte förstår det utan uttrycker svartsjuka istället kan det vara en signal på ett kontrollerande förhållande.

Dina vänner undviker dig när du är med din partner

Om du märker att dina vänner inte vill umgås med din partner kan det vara för att de inte gillar hen eller inte gillar den du blir när du är med hen. Om det är det sistnämnda kan du behöva rannsaka dig själv. Varför ändrar du dig så mycket när du är med din partner?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Och om din partner inte blir inbjuden till dina vänner är det läge att fråga varför det har blivit så. Det kan vara så enkelt att ett missförstånd ligger bakom och då är det ju lätt att räta ut fnurran på tråden mellan vännerna och din älskling. Eller finns det något annat du eller någon annan part kan göra för att få ordning på det? Det är värt en del jobb så att du slipper välja mellan ditt förhållande och dina vänner.

Foto: TT

Artikelinspiration: Huffington Post

 

Läs mer:

Vem är mest självisk i din relation? 7 avslöjande tecken

Kom närmare din syster – 15 frågor som stärker ert syskonband

Så får du vänskapen att hålla – även efter att du har fått barn

Annons