Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

7 spahotell i Stockholmsområdet där barn är välkomna

17 jun, 2020 
AvNina Nyström
Yasuragi och Nynäs Havsbad
Letar du efter ett spa som även tar emot små gäster? Här är sju hotell och dagspa i närheten av Stockholm där barnfamiljer är välkomna att plaska eller övernatta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 härliga spa i och utanför StockholmBrand logo
8 härliga spa i och utanför Stockholm
Ibland behöver man bara komma bort och koppla av för en stund. Inte tänka på något annat än hur skön ryggmassagen är eller vilken av alla pooler man ska sjunka ner i. Vi har därför listat åtta härliga spa i, och strax utanför, Stockholm – perfekt för de som törstar efter återhämtning, vila och ro. Skepparholmen Nacka, Yasuragi, Njuta Spa, Rånäs Slott, Nynäs havsbad, Sturebadet och Downtown Camper.

Är det svårt att få till egentid eller barnvakt kan det kännas avlägset att åka på spa. Spa ska vara lugnt och avkopplande – och barn är ofta, tja, lite motsatsen.

Men det finns faktiskt en del spa som tar emot barn, bara det att man får tänka lite utanför boxen och åka på andra tider, eftersom barnfamiljer är välkomna under vissa timmar eller dagar – vilket är fullt förståeligt.

Ofta finns en viss åldersgräns, men en del spa tar emot barn i alla åldrar. Här har vi samlat några bra tips i och runt omkring huvudstaden, för dig som är trött på badhus och vill lite lyx.

Nynäs havsbad

Nynäs havsbad

Bara 35 minuter från Stockholm – ändå är det som en annan värld och hotellet ligger jättefint vid vattnet. Bor man på hotellet är barn under 15 år välkomna utan extra kostnad, måndagar till fredagar mellan 13-16.

Annons

En mycket trevlig familjeutflykt, perfekt med närheten till fina skogsstigar också.

Finns på spaavdelningen: Varm inomhuspool. Varm utomhuspool. 3 olika bastur och så dopp i havet så klart!

Läs mer om Nynäs Havsbad och boka här (reklamlänk).

Yasuragi, Hasseludden

Utomhuskälla Yasuragi

Under några sommarveckor anpassas Yasuragi för både stora och små – och barn är mer än välkomna. Under konceptet Yasuragi Kids erbjuder man olika paket som bland annat innehåller sushiskola för barn och familjeyoga. Även på Yasuragi är det nära till vackra naturområden.

Annons

Finns på spaavdelningen: Bastuavdelning med bland annat ångsaltbastu och sovbastu(!) och flertalet varma och kalla bad, till exempel kolsyrebad och varma källor.

Läs mer om Yasuragi och boka här (reklamlänk).

Skepparholmen, Nacka

bastu pool havsutsikt skepparholmen

Vid vattnet, 20 minuter från Stockholms City hittar du Skepparholmen. Anläggningen förknippas ofta med konferenser, men man har också barnvänliga nedslag då och då, till exempel på loven och under sommaren. Då erbjuder man bad och spabehandlingar för barn 10-16 år.

Finns på spaavdelningen: Bastuavdelning, pool inomhus och utomhus.

Annons

Läs mer om Skepparholmen och boka här (reklamlänk).

Selma City Spa

Selma city spa pool

Högst upp på Clarion Sign hittar du lilla, men mysiga Selma City Spa, med utsikt över hela Stockholms city. Barn är välkomna mellan klockan 12-15 mån-fredag och klockan 9-12 på helger.

Under skolloven (dock ej under sommarlovet) har man barnfokus och det ingår mini-massage och nagelmålning.

Finns på spaavdelningen: Bastu, utomhuspool.

Läs mer om Clarion Hotel Sign och Selma City Spa här (reklamlänk).

Hotell Havsbaden, Grisslehamn

Havsbaden Grisslehamn

Ungefär en timme från Stockholm hittar du fina Hotell Havsbaden, med stor spaanläggning. Mellan 14.00 – 18.00 är barn mellan 0-15 år välkomna i spaavdelningen, och i utomhusbassängen på innergården får barn alltid bada under sommartid.

Annons

I alla paketerbjudande ingår dessutom en gratis båtresa med Eckerölinjen, en rolig utflykt med barnen.

Finns på spaavdelningen: Fyra sorters bastu, flera pooler både ute och inne, jacuzzi, lågvattenbassäng, kallbad.

Läs mer om Hotell Havsbaden och boka här (reklamlänk).

Djurönäset

Djurönäset bastu

Erbjuder, som de flesta andra spaanläggningar barnvänliga tillfällen under framför allt loven. Då är barn välkomna på både avkoppling i bastulandskapet och plask och bus i poolen och utomhuskällan.

Finns på spaavdelningen: Stor vedeldad bastu, två vedeldade badtunnor, bastulandskap, inomhuspool, varm infinitypool.

Annons

Läs mer om Djurönäset och boka här (reklamlänk).

Steam Hotel, Västerås

Steam Hotel Pool

För familjer med lite större barn måste ändå Steam Hotel i Västerås nämnas. Barn under 16 år är inte välkomna i hotellets spaavdelning på taket, men har man större barn har vi förslag på bra övernattningsdeal:

Låt barnen få en stunds skärmtid på rummet medan ni vuxna njuter en stund i den stora loungeavdelningen på taket – dagen efter badar ni nämligen på barnens villkor. Vägg i vägg ligger nämligen Sverige coolaste badhus, Kokpunkten. Hotellet har även ett flertal barnaktiviteter som bio, shuffleboard och skee-ball.

Finns på spaavdelningen: Pool inomhus och utomhus, bastuavdelning, bar och restaurang.

Läs mer om Steam Hotel och boka här (reklamlänk).

LÄS MER:

18 tips på barnvänliga restauranger i Stockholm

Bästa ställena för somrig medelhavskänsla i Stockholm

Sveriges bästa hotell med utomhuspooler

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons