7 smarta (men otippade) sätt att använda Instagram på

Instagram är bra mer än att posta bilder och följa vänner. Här är sju smarta (men otippade) hacks.

Visste du att Instagram kryllar av klockrena hacks när det kommer till förenkling av vardagen? Här listar vi sju smarta användningsområden som du bara måste känna till!
26 september, 2018

Instagram är ett socialt nätverk – perfekt för alla som älskar att dela med sig av vad de gör. Kanalen kryllar av bilder på roliga fester, imponerande middagar och snygga selfies. Härligt eller provocerande? Det beror såklart på mottagaren – men vi kan konstatera att Instagram engagerar. 

Frågan är om du har tänkt på vad alla bilder, hashtags och platser kan bidra med förutom det? Vi har listat sju smarta användningsområden som på riktigt kan förenkla din vardag:

1. Hitta den perfekta restaurangen

Ny i en stad eller ute på resa? Att hitta bra och passande restauranger kan vara svårt. Men – inte om du tar Instagram till hjälp. Med hjälp av platssök och hashtags kan du leta efter restauranger i ett specifikt område. Förutom utbud av mat och dryck är det dessutom enkelt att spana in stil och stämning på stället du funderar på att besöka. Romantiskt, traditionellt och stilla eller rivigt och modernt? Med hjälp av andra personers inlägg eller restaurangens egna konton går det enkelt att avgöra vilken typ av ställe det är.

Instagram kan hjälpa när du letar restaurang.

Letar du restaurang är Instagram ett perfekt verktyg. Där får du både koll på vad för typ av mat som serveras och hur stämningen är.

2. Undvik jobbiga folkmassor

Har du planer på att besöka en utförsäljning, matmarknad eller gratiskonsert men är osäker på om det är värt att stå i svettig kö för att få plats? Ha som vana att alltid kolla hashtags och platsincheckningar innan du besöker ett evenemang som eventuellt kan vara folktungt. Dyker det upp många inlägg när du söker? Det brukar vara ett tecken på att det är mycket folk på plats.

3. Se hur hotellet ser ut – på riktigt

Dags att lyxa till det med en hotellnatt? Kom ihåg att alltid – och då menar vi alltid – kolla på andra gästers instagrambilder innan du bokar. Hotellen vill så klart framställa sina bästa sidor, och det speglar inte alltid verkligheten. Enklaste sättet att kolla efter andra personers bilder från specifika hotell är genom att söka efter inlägg taggade med platsen. Ha det som vana och du slipper bli besviken!

Låt Instagram recensera hotellet innan du bokar. Privata bilder och hotellbilder kan skilja sig åt .

Ja, att privata bilder och hotellbilder kan skilja sig åt är vi nog alla eniga om.

4. Skapa en önskelista

Förra året lanserade Instagram ett bokmärkesverktyg som gör det möjligt att spara bilder privat. Med andra ord – en perfekt funktion för att skapa egna visuella önskelistor. Tänk själv på hur ofta du trillar över inspirerande bilder när du skrollar genom flöden. Genom att trycka på ”flaggikonen” längt ner till höger på bilden sparas den i din profil. Klicka sen på samma ikon på din sida och du hittar alla dina sparade bilder. För den kreativa går det dessutom att skapa olika mappar för dina flaggade bilder – tänk ”Julinspiration”, ”Födelsedag” eller ”Bröllop”. Enkelt, effektivt – och roligt!

5. Hitta jobb och håll koll på branschen

Följ din bransch och håll utkik på nya vakanser genom att följa hashtags som ”#ekonomijobb” eller ”#mediejobb”. Ibland kan det till och med vara en fördel att hitta utannonserade tjänster via sociala medier. Det indikerar nämligen på att du är aktiv digitalt och har koll på branschen – attraktiva egenskaper när det kommer till rekrytering.

På jakt efter nytt jobb? Kom ihåg att kolla olika hashtags på Instagram.

Letar du nytt jobb? Glöm inte att kolla olika hashtags på Instagram.

6. Följ dina favoritbutiker och shoppa smartare

Genom att följa dina favoritdesigners och favoritbutiker på Instagram håller du dig enkelt uppdaterad om de senaste trenderna. Men det finns andra fördelar också! Flera företag lägger nämligen ut ny information på sina sociala medier innan de publicerar det någon annanstans. Med andra ord – följ dina favoriter och få information om utförsäljningar, designsamarbeten och kollektionssläpp – snabbt! Vill du vara säker på att vara bland de första att få ta del av information? Glöm inte att aktivera aviseringar om inlägg.

7. Få hjälp med vardagsproblemen

Irriterande bananflugor i köket eller osäker på vad för typ av soffa du ska köpa till vardagsrummet? Ingen fara, Instagram hjälper dig! Kolla hashtags och få svar på det du undrar. Sök till exempel på ”#bananflugor” och du kommer få upp hundratals bilder på smarta fällor och kluriga knep. Smart, eller hur?

Artikelinspiration: Apartment Therapy

Foto: IBL

Läs mer:

Ny funktion gör det möjligt att köpa kläder på Instagram

Gucci lanserade nyss ett nytt beautykonto på Instagram

Elsa Billgren: Fina saker jag sparat på Instagram på sistone

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: