Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

7 nyårslöften som kan rädda relationen

21 dec, 2018 
AvNina Nyström
Nyår par
Nyår kan vara en bra tid att inventera förhållandet och utvärdera året som gått. För det flesta par finns det saker att jobba på – en del akuta problem men också proaktiva insatser för att hålla kärleken vid liv. Det är alltid lättare att sätta nya vanor och lyfta stämningen när båda jobbar mot samma mål – så varför inte sätta gemensamma nyårslöften för er som par?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Här är sju saker som är lätta att glömma, men som gör stor skillnad för relationen i längden:

Inför skärmfri tid

Mobilparkering vid dörren är ett bra mål, men kanske svårt att hålla i längden. Däremot kan det göra mycket för relationen att bestämma att måltider, sovrummet och kanske gemensamma bilresor är mobilfri tid. Kanske bokar ni till och med en helt skärmfri kväll i veckan då ni tar en lång kvällspromenad ihop, spelar spel eller kurar framför brasan tillsammans? Det kan ge mycket kraft till relationen och viktiga saker som stärker teamkänslan: exempelvis mer sex, fler djupa samtal och mer sömn.

Prata respektfullt

Tyvärr är det alltför vanligt att par tar varandra för givet och ger varandra föraktfulla pikar och kommentarer. Din partner är din bästa vän och förtjänar att du lyssnar intresserat, ställer uppriktiga frågor och svarar vänligt på tilltal. Tänk på ditt tonfall, du kommer snabbt att märka skillnad i stämningen där hemma.

Annons

Se över sysslofördelningen

Städning och hushållsarbete är bland våra vanligaste källor till gräl. Undvik bråken genom att prata igenom ämnet en dag då ni är på bra humör, ämnet avhandlas sällan särskilt konstruktivt när konflikten är ett faktum.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Gå igenom era ansvarsområden. Vad behöver uppdateras? Arbetar ni så jämställt som ni vill, eller är det någon av er som är lite sur och bitter och upplever att arbetsfördelningen är skev? Kanske ska ni skapa tydligare ramar och kravställningar, då märks det när den ena slackar efter.

Gör en lista, och glöm inte bort de där sakerna din partner (och ibland du själv) tar för givet att du gör. Att handla kläder till gemensamma barn är en syssla, även om det råkar vara ett intresse. Likaså att hålla reda på fastrars födelsedagar eller att ta hand om blommorna.

Inför regelbundna dejter

Att regelbundet vika kvalitetstid för varandra är riktiga vitamininjektioner för förhållandet. Det behöver inte vara så avancerat varje gång, det viktigaste är att det blir av. Laga god mat tillsammans, skippa skärmarna och släpp alla måsten. Ibland kanske ni bara stannar inne en hel lördag och kollar Netflix, har sex och äter pizza i sängen – kan vara nog så väl investerad tid som att gå på flott restaurang eller åka på spa.

Annons

Sänk kraven på magisk stämning för sex

Du vet det här, men det kan ibland behövas en påminnelse. Vänta inte på att det perfekta ögonblicket ska infinna sig… sex föder sex och ibland behöver man jobba lite på förutsättningarna. Och underskatta inte betydelsen av en riktig snabbis, hur trött du än är.

Prioritera varandra i vardagen

Ibland lämnar vi resterna av oss själva till den vi lever med och kommer hem sura, trötta och somnar i soffan i mysbyxorna. Ni har valt varandra för att ni vill leva ihop, så spara inte livskraften till jobbet, kollegorna, kompisarna och barnen. Små omtänksamma gester i vardagen kan vara betydelsefulla för kärleken. En bra regel är att ofta fråga sig själv: ”Hur kan jag underlätta för min partner och göra hens liv lite härligare?”

Ha mer kul ihop!

Skratt är förlösande, men tyvärr sluta många skratta ihop med sin partner. Hitta tillbaka till skratten genom att göra mer roliga saker tillsammans: se fler komedier ihop, boka in en rolig show, gå på tivoli – och våga tramsa mer inför varandra. Den goda stämningen kommer smitta av sig och göda relationen.

 

Läs mer:

13 saker som kan sabba ett bra förhållande

Så får ni relationen att hålla under småbarnsåren

Så blir du lyckligare i ditt förhållande

 

Bildkälla: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons