Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

7 glassbarer i Stockholm alla glassälskare borde prova

18 jul, 2016 
AvAxel Scholtze
Det är glassäsong i huvudstaden och suget efter riktigt god glass är större än någonsin. Vi listar stans bästa, mysigaste och trevligaste glass från Bromma via Kungsholmen till Södermalm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

LÄS OCKSÅ: 7 bästa stränderna på Gotland!

Fryst, Kungsholms strand

Vill du ha glass som verkligen smakar mycket är det hit du ska gå. Åt en päronglass som smakade mer päron än ett riktigt päron. Älskar päron.

Adress: Kungsholms strand 167 Hemsida.

King Scoopa, Hornstull

Skönaste atmosfären i stan. Missa inte glassburgaren, mastig och med extra allt, en genial produkt. Munk, glass, sås och kulor i ett litet papper. En kaloribomb av smarr.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Adress: Hornsgatan 156 Facebook.

Bomans, Hornsbergs strand

Ett 60-tal smaker som byts ut hela tiden på denna pärla som flyttat upp från Trosa och nu har två glassbarer i Stockholm. Favoriten är den på Hornsbergs strand, med det härliga gräset och vattnet utanför.

Adress: Nybrogatan 20 och Hornsbergs Strand 35 Hemsida.

Snö, Kvarnholmen

Det är såklart ett måste för alla seriösa glassälskare att prova vinnaren i SM 2016, Kenneth Erlandsons, glass på Snö som drivs av Bullandö glassfabrik. Vinnarglassen med mynta, gurka och melon är okejgod (inget för oss som gillar typ vanilj och jordgubb) – men det finns mycket mycket mer.

Annons

Adress: Mjölnarvägen 26 på Kvarnholmen och Bullandö marina Hemsida.

Stikki Nikki

Tjusningen sitter i att Stikki byter smaker med ojämna mellanrum så man aldrig vet vad som finns just i dag. Lyckan sedan när favoriten salt caramel finns inne hos detta lilla glassimperium.

Adress: Sankt Eriksplan 9, Nybrogatan 43, Götgatan 46, Drottninggatan 90B, Stora Nygatan 17 och Mariatorget 1C. Hemsida.

18 smaker, Mariatorget

Rikt, klassiskt utbud, även av veganglass. Alltid ett säkert kort.

Adress: Hornsgatan 64 Hemsida.

Gelato Scarfó, Ålsten

Låt inte kön med medelålders Brommabor i dyra gympadojor skrämma bort dig. Italienaren är klart värd en omväg, som det heter.

Adress: Ålstensgatan 12, Bromma Hemsida.

 

Skopa loss!

Annons