Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

7 enkla små saker som kan stärka er kärleksrelation

12 jul, 2020 
AvEmma Castman
blake lively och ryan reynolds
Att addera lite glöd till relationen behöver inte vara svårt. Här är sju exempel på enkla gester – som kan göra stor skillnad för förhållandet.
Annons

Det finns inte några garantier för att ett förhållande ska vara resten av livet, hur kära ni än känner er och hur kompatibla ni än är på papper. Men – det finns saker man kan göra för att öka möjligheterna till ett långt och lyckligt liv tillsammans.

Med inspiration från livsstilssajten Bustle listar vi sju tips på enkla saker som kan stärka kärleksrelationen:

1. Var öppna med era känslor

För att vi på riktigt ska kunna förstå varandra krävs det att vi är öppna med vad vi tycker, tänker och känner. Både när livet känns glatt – och grått. Känner du dig ledsen och sårbar? Prata med din partner och försök sätta ord på dina känslor. Det kommer både skapa förståelse, och göra er mer sammansvetsade.

2. Prioritera skärmfri tid

Att ge av sin tid och vara närvarande, på riktigt, är något av det finaste man kan ge en annan människa. Det låter enkel, men är ingen självklarhet. Särskilt inte nu förtiden när mobiler, surfplattor och datorer pockar på vår uppmärksamhet mer eller mindre jämt.

Annons

3. Glöm inte bort att vara nära

Egentligen krävs det inte speciellt mycket för att bli mer fysiska med varandra. Att hålla handen när man är ute går, kyssas ofta och klia varandra i håret samtidigt som man tittar på tv är exempel på små gester som ger stor utdelning – och ökar intimiteten mellan er.

4. Skapa gemensamma rutiner

Här pratar vi inte om rutiner som i att alltid äta middag klockan 18.00. Utan små, egentligen ganska betydelselösa rutiner, som blir er gemensamma grej. Från att alltid gå och köpa nybakade frallor på lördagsmorgnar till att aldrig äta middag tillsammans utan servetter och tända ljus.

5. Boka in dejtkvällar i kalendern

Att bjuda ut varandra på dejt kan låta omständligt, men allt blir vad man gör det till och saker och ting behöver inte vara särskilt komplicerade. Genom att boka in regelbundna dejtkvällar i kalendern försäkrar ni er om att viktig tid tillsammans faktiskt blir av – samtidigt som ni har något gemensamt att längta efter.

Annons

6. Överraska varandra

Från att du plockar blommor på väg hem från jobbet till att du köper en efterlängtad sak. Att överraska din partner utan någon speciell anledningen kommer garanterat göra att hen känner sig uppskattad och sedd – oavsett vad det är du ger bort.

7. Glöm inte bort er egentid

Oavsett var vi befinner oss i livet behöver vi emellanåt få tid för oss själva för att på riktigt må bra och kunna varva ner. Släpp därför aldrig taget om era egna intressen, och prioritera alltid tid för er själva – det kommer ni båda vinna på i längden.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons