Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

6 tecken på att det är dags att skiljas

14 aug, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Så vet du att du borde skilja dig
Går du i tankar om att ni kanske inte är rätt för varandra trots allt, men ändå osäker på om det är rätt tid för att skiljas åt? Här är relationsexpertens råd om vilka tecken som visar att det är dags att gå vidare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är vanligt att man går igenom en hel del tillsammans i en relation, både toppar och dalar, speciellt om man levt med varandra under en lång tid. Men om du märker att de dåliga dagarna är fler än de bra och att känslorna sakta men säkert börja svalna – då kan det vara dags att på allvar tänka över er relation.

Att inse att det är slut kan vara mycket lättare sagt än gjort och framför allt kan det vara väldigt läskigt att lämna det man känner till så väl för att börja om på nytt och okänt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Frågan är då när det är dags att ta steget och hur man vet att skilsmässa är det rätta alternativet?
ELLE har pratat med relationsexperten Charlotte Sander för att ta reda på i fall det finns några tydliga tecken som tyder på att det faktiskt är dags att skilja sig. Ta del av hennes råd här nedan.

Så vet du att ni inte är rätt för varandra:

1. Ni har olika värderingar

Försök att rannsaka er relation utan att lägga över någon skuld på din partner och kom fram till vad det är som inte fungerar. Är svaret att det finns saker som är väldigt viktiga för dig, men som helt enkelt inte går att ändra på? Ja, då kan det vara dags att tänka över om ni verkligen är rätt för varandra.

Annons

2. Ni har testat allt

Har ni försökt lösa det själva och kanske även med professionell hjälp utan att lyckas? Då finns det inte mycket kvar. Det är bättre att lämna ett sjunkande skepp innan det når botten.

3. Du är rädd för att bli ensam

Även om er kärleksrelation är dålig kan du inte tänka dig ett liv utan din partner. Handlar det egentligen kanske bara om att du är rädd för att bli ensam?

4. Ni vill olika saker med livet

Att tycka, känna och tänka olika är inte slutet på en relation. Men om ni helt enkelt inte kan komma överens om saker som är viktiga för att livet ska fungera så som frågor om boende, barn och ekonomi – ja, då är det ett problem.

5. Du har tappat bort dig själv

Om du känner att du stannar kvar hos din respektive endast för att du inte vem vet du är utan hen, eller för att du inte vet vad som händer om du släpper hen helt. Ja, då kanske det är dags att tänka om och inse att det kanske är bäst att ni går era separata vägar.

6. Du kan tänka på din partner med någon annan

Slutligen, om man drar det till sin spets, finns det en övervägande punkt som verkligen kan innebära slutet på en relation – nämligen när kärleken svalnar. Kan du tänka dig din partner med någon annan utan att känna sorg, saknad eller svartsjuka? Ja, då kan det vara dags.

Läs mer:

Så går du vidare efter en skilsmässa – expertens bästa råd

6 svenska kändisar som öppet berättat om sina separationer

Experten: Så hittar du kärleken igen efter en separation

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons