6 snygga och otippade färgkombinationer att måla och inreda med

6 snygga och otippade färgkombinationer att måla och inreda med

Grått och vitt eller olika nyanser av ljust är säkra och vanliga kort när det kommer till färgkombinationer. Men om du vågar testa lite djärvare färgval så finns det en uppsjö kulörduos som verkligen blir en fröjd för ögat.
06 augusti, 2016

Vi svenskar är ofta lite försiktiga när det kommer till att inreda med färg, även om 2016 hittills har bjudit på både halvmålade väggar och mörka tapeter.

Är du ute efter en uppfriskande och tjusig färgklick i hemmet har vi de bästa kombinationerna för dig.

Läs också: Så målar du med den trendiga kalkfärgen

1. Babyrosa + grönt

Istället för att matcha pastellig babyrosa med en annan pastellnyans – kombinera den med en murrig olivgrön. På så vis kommer du ifrån det gulligt retrodoftande och får ett mer elegant intryck.

2. Beige + burgundy

Begie i kombination med vitt och grått i all ära, men för att inte hela rummet ska försvinna i någon form av ljummen färgkarta kan du bryta av med fyllig burgundy. En blek senapsgul till det så är du i hamn.

04. beige-burgundy

Via: Ochre

3. Blått + rosa

Mörka blå nyanser kan matchas med allt från vitt och rött till grått, men det är också hur stiligt som helst att lyfta in en kallrosa färg. Önskar du ha en tredje kulör fungerar den här duon finfint med ljusgrått, brunt eller guld.

05. blue-pink

Via: Houzz

Läs också: Nu är det bevisat – här är färgerna du absolut inte ska måla ditt hem med

4. Grått + kanariegult

Grå väggar är helt klart det trendigaste just nu – och vi förstår varför. Det är en tacksam färg som ger karaktär till rummet utan att ta för mycket plats. Gult är en av alla färger som gifter sig bra med nyansen och allra finast blir det om du väljer detaljer i en knallgul ton.

03. gul-gra

Via: Ochre

Läs mer: Så väljer du rätt grå nyans till väggarna

5. Lila + senapsgult

Lila är en färg som vi inte ser alltför ofta i inredningssammanhang, och det är lite synd. Rätt lila i kombination med senapsgult och grått är en såväl sober som spännande kombination.

6. Skogsgrönt + magenta

På pappret låter den här färgduon kanske inte som den mest självklara, men den kan verkligen lyfta ett helt rum. Låt gärna den mörkrosa vara extra fyllig och snyggast blir det om den drar åt det kalla hållet.

02. green-magenta

Via: Ochre

Läs också: 12 snygga bilder på halvmålade väggar