Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

6 kändispar som pratat öppet om att de gått i parterapi

19 maj, 2020 
AvEmma Castman
Från Jenny och Niklas Strömstedt till Peg Parnevik och Filip Lamprecht. Här är exempel på kända svenskar som gått i parterapi.
Annons
10 kändisbarn som blivit tillsammansBrand logo
10 kändisbarn som blivit tillsammans

Alla förhållanden går upp och ner. Ibland flyter livet, man förstår varandra, skattar ihop och känner sig som ett enat starkt team. Andra gånger kryper sig frustrationen på, missförstånden avlöser varandra och lagkänslan förblir bortblåst.

Samtliga delar kan höra till, men för att undvika större kriser där svackorna dominerar kan parterapi vara ett bra alternativ. Här är exempel på sex kända svenska par som pratat öppet om att de tagit professionell hjälp för att föra relationen framåt:

Anja Pärson och Filippa Rådin

Anja Pärson och Filippa Rådin
Anja och Filippa har tillsammans två barn. Filippa har även ett barn sedan tidigare.

Anja Pärson och Filippa Rådin har varit tillsammans i tolv år. I programmet Tillsammans med Strömstedt har paret berättat att de sedan ett par år tillbaka valt att gå i parterapi. Anledningen? Anja och Filippa är väldigt olika som personer.

Annons

– När man är olika kräver relationen sitt arbete, det är ju så, säger Filippa i programmet följt av:

– Vi går ju i terapi liksom, det har vi gjort rätt länge.

Paret förklarar även att de tagit beslutet om att gå i terapi i förebyggande syfte.

Peg Parnevik och Filip Lamprecht

Peg Parnevik och Filip Lamprecht
2016 hittade Peg Parnevik och Filip Lamprecht kärlekslyckan i varandra.

Trots att Peg Parnevik och Filip Lamprecht inte är särskilt gamla har de valt att gå i parterapi. Det berättade Peg i en intervju med tidningen Frida.

– Vi går i terapi just nu. Men inte för att vi har stora problem, utan för att vi båda är så unga och jag är bättre på att uttrycka mig och säga att “det är det här jag behöver”, men han har lite svårare att säga vad han vill och vad han vill få ut av förhållandet, säger hon i intervjun, något som bland annat Hänt har skrivit om.

Annons

Peg förklarar även att hon tycker att det är viktigt att kunna kommunicera direkt när något inte känns bra.

– Jag tror faktiskt att man måste prata. För det går inte att komma runt. Det är inte som ens föräldrar eller syskon, man kan inte hålla allt inom sig tills man exploderar. Man måste säga direkt när man märker något. Det blir knepigt när man är två år in och ska säga “du kommer aldrig i tid och det stressar mig jättemycket”.

Peg avslutar intervjun med att uppmuntra andra att också ta steget och våga gå i terapi.

Malin Olsson och Simon Peyron

Malin Olsson och Simon Peyron
För tre år sedan blev Malin Olsson och Simon Peyron föräldrar till dottern Blanka.

Programledaren Malin Olsson och artisten Simon Peyron har varit ett par sedan 2014, och tillsammans har de en dotter. I en intervju med Hälsoliv berättar Malin om att paret beslutade sig för att gå i terapi tillsammans för två år sedan – och att det gett dem mycket.

Annons

– Bästa rådet vi fått är att titta varandra i ögonen minst 15 minuter varje dag. Det är lätt att glömma bort när en tredje person tar mycket tid, det är hemmasysslor, hämtningar och lämningar. Vi gick i parterapi för två år sedan. Då var vi en ny familj med ett litet barn. Det går hela tiden upp och ned i en relation. Att få hjälp att sortera sina tankar är att bry sig om relationen.

Lina Hedlund och Nassim Al Fakir

Lina Hedlund och Nassim Al Fakir
Lina Hedlund och Nassim Al Fakir har nyligen flyttat till hus tillsammans.

Enligt Lina Hedlund och Nassim Al Fakir var det parterapin som räddade deras förhållande.

– Man är så bra på att träna musklerna utanpå på gymmet och det är lika viktigt att träna de inre musklerna. Att gå till en terapeut är personlig utveckling. Man skriver ju under ett livslångt kontrakt när man skaffar familj så jag är oerhört stolt och glad över att vi har gått i terapi, att vi tog det ansvaret, för vi vill ju hålla ihop, sa Lina i en intervju med Expressen.

Annons

Reportern frågade även Lina om tror att hon och Nassim hade lyckats hålla ihop även utan terapin, varpå Lina svarar:

– Det vet jag faktiskt inte… Nej, inte när vi gick första gången. Då vette fan om vi hade gjort det. Första svängen lärde vi oss framför allt att lyssna på varandra och det är jätteviktigt. Vi var nog mycket så att ”vem ska prata och höras mest” och hörde inte riktigt vad den andra sa.

Jenny och Niklas Strömstedt

Jenny och Niklas Strömstedt
I Tillsammans med Strömstedt är Jenny och Niklas väldigt öppna med sin relation.

Ett uppskattat inslag i relationsprogrammet Tillsammans med Strömstedt är när Jenny och Niklas själva besöker en parterapeut. I en intervju med Expressen har Jenny tidigare kommenterar sin och Niklas relation, och beskrivit den som väldigt lugn.

Annons

Att trots det gå och prata med någon tycker hon är bra. Emellanåt behöver luften rensas, och det finns alltid vardagsgrejor att diskutera.

– Med proffsige parterapeuten Tommy Waad som medverkar pratade vi bland annat om det vanliga problemet om fördelningen av arbetet hemma. Alla mina barn bor fortfarande kvar hemma medan Niklas barn är utflugna och då blir det lätt så att jag tar ansvar för hushållet. En klassiker, men med en twist för bonusfamiljen! Vilka krav kan man ställa på en bonusförälder att dela lika? Vilka krav vill jag ställa?, sa Jenny bland annat i intervjun.

Julia Dufvenius och Christopher Wollter

Julia Dufvenius och Christopher Wollter
Julia Dufvenius och Christopher Wollter har varit tillsammans i över 20 år.

När Julia Dufvenius medverkade i Stjärnorna på slottet pratade hon mycket om relationen med maken Christopher Wollter. Paret har varit tillsammans i över 20 år, och allt har självklart inte varit en dans på rosor.

Annons

– Vi har bråkat. Vi har varit så osams och det har varit jättekritiskt ibland. Men vi har verkligen jobbat med vår relation. Gått i parterapi och självterapi och hittat modeller att prata med varandra när det har knutit sig.

Foto: TT

LÄS MER: 

Annons