6 böcker vi vill läsa på stranden i sommar

ELLE tipsar om böcker till sommaren, boktips

Ska du till stranden? Eller kanske är du på resande for? I vilket fall så har vi listat böckerna du bara måste läsa under semestern!
17 juli, 2019

Romantik eller mord? Eller kanske feministisk haggighet? Vi har samlat böckerna att läsa i sommar och det finns garanterat något som faller dig i smaken.

Till dig som behöver bli förbannad:

Haggan av Aase Berg

När Thelma inser att Victor aldrig kommer lämna sin fru för att vara med henne förvandlas hon till haggan. Och genom att göra det belyser hon många av dom jämställdhetsproblem som finns i relationer, fast på ett mycket underhållande sätt.

Till dig som spenderar för mycket tid med telefonen:

Skärmhjärnan av Anders Hansen

Läkaren Anders Hansen förklarar hur vi fysiskt och psykiskt påverkas av skärmar och vad vi kan göra för att bryta vårt beroende. Helt klart ögonöppnande!

Till dig som längtar efter romantik:

De Skandalösa av Simona Ahrnstedts

Simona Ahrnstedt blev känd i Sverige för sina nutida romanceböcker, men du har väl inte missat hennes tidigare historiska draman? Sveriges första och allra främsta romanceförfattare ger i De Skandalösa liv till både romans och erotik i barockmiljö.

Till dig som gillar att bli skrämd:

Broder Jacob av Emelie Schepp

På kort tid hittas två kvinnor mördade på samma sätt – deras ben har sytts ihop för att kvinnorna ska likna sjöjungfrur. Emelie Schepp, som har utnämnts till årets deckarförfattare tre år i rad, är tillbaka med en ny deckare om åklagaren Jana Berzelius. Riktig spänning!

Till dig som gillar lyx:

Crazy Rich Asians av Kevin Kwan

När Rachel följer med pojkvännen Nick till Singapore för att träffa hans familj förväntar hon sig en lugn resa – men om hon bara visste vad som väntar henne. Nicks familj är nämligen en av världens rikaste.

Till dig som gillar komplicerade familjehistorier:

Testamente av Nina Wähä

I Testamente möter vi en dysfunktionell familj som bär på en stor hemlighet. Romanen svarar på frågor som: Är man ansvarig för sin familjs synder? Och kan man egentligen göra något för att förändra historien?

Läs mer:

Bra böcker och dokumentärer om du vill ha en karriär inom mode

8 dystopiska böcker du inte kommer kunna slita dig ifrån

Chanel, Dior och Louis Vuitton – 25 coffee-table böcker i butik