Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

5 vänskapstyper du måste göra dig av med NU

26 nov, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
Olika vänskapstyper
Vänskap kan vara komplicerat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Många relationer har vi kvar för att det förväntas att vi håller kontakten, kanske för att vi har känt varandra sedan barnsben.

Men när man växer ifrån varandra eller upptäcker att en vän inte tillför något är det dags att klippa banden.

Här är fem vänskapstyper du bör se upp med – och bojkotta direkt.

1. Överköraren

Om ni har bestämt middagsträff blir det alltid den mat hon är sugen på. När ni ska välja film blir det hennes favoritgenre och det är alltid hon som hörs och syns mest när ni umgås. Ibland är det skönt att inte behöva fatta beslut och kanske trivs du bättre med att vara lite i skymundan – men låt henne inte köra över dig när du vet vad du vill eller har något att säga.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

tumblr_n1l8mviT5Y1qagvkqo1_r1_500

2. Nej-sägaren

Annons

Det är såklart helt okej att inte tycka att allt du föreslår är roligt eller intressant. Men när du för fyrtioelfte gången har ringt och frågat om hon vill göra något och hon ändå säger nej; gör dig själv en tjänst och sluta hör av dig. Kanske tycker även hon att er relation är påväg utför men hon vågar inte säga något.

pocahontas-bye-bitch

3. Le Drama Queen

Minsta lilla situation blir förstorad. Oavsett om det handlar om dig eller er omgivning är det du som får ta smällen. Hennes ögon lyser rött om någon ens tittar mot hennes kille (och det får han veta kort därefter!), hon skickar ilskna sms för en händelse du inte ens registrerade själv och det här med att prata i stället för att skrika sig igenom ett bråk verkar vara hennes favoritsyssla. Nej nej nej. Dumpa!

Annons
18907810

4. Utnyttjaren

Hon som egentligen bara är vän med dig för att du har något som hon inte har. En bil, ett fritidshus, en stor lägenhet, pengar, snygga kläder att låna ut, ett brett nätverk… Utan problem använder hon dina saker utan att fråga och tar för givet att det du har är hennes. Men när du ber om en tjänst har hon aldrig tid. Dumpa!

tumblr_m66qrdtWL61rzapx4o1_500

5. Klagomuren

Annons

”Fy vad varmt det är!”, ”Jag verkligen avskyr mitt jobb!”, ”Är bussen sen IGEN?!”. Vi alla måste få ventilera vår frustration då och då men att vara runt en ständig klagomur stjäl verkligen energi. Påpeka att hon ofta är negativ och föregå med gott exempel genom att själv uppmärksamma positiva händelser och minska på klagomålen. Ofta är det ändå bara detaljer eller i-landsproblem som inte är värda att klaga över. Om hon inte slutar klaga… Well, då är det tid att fundera över om du verkligen får ut något av er relation.

Tumblr_lmv7nvOfnC1qar6tno1_500

LÄS OCKSÅ:

13 tecken på att bubbel är en av dina bästa vänner

Här är den nya trenden mellan vänner – och vi hakar gärna på

9 köksvanor som får din partner att explodera av frustration

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons