Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

5 tips för att skapa en lyckligare kärleksrelation nästa år

21 dec, 2018 
AvEmma Castman
Drömmer du om en starkare och mer trivsam kärleksrelation under nästa år? Här är fem tips på handlingar som ger liv åt ett mer lyckligt förhållande.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 tips för att skapa en lyckligare kärleksrelation 2021Brand logo
5 tips för att skapa en lyckligare kärleksrelation 2021

Oavsett om ditt kärleksår har varit lugnt och stabilt eller fartfyllt och svajigt behöver de flesta relationer stundom tas om hand. Här är fem tips på effektiva handlingar som stärker romansen och gör förhållandet mer roligt och hållbart:

1. Ge varandra den bästa versionen av er själva

Det är lätt hänt att vi ger resterna av oss själva till den vi valt att dela livet med. Vi kommer hem från jobbet och slänger på oss morgonrocken, för att en kort stund senare somna i soffan. Det härliga, engagerande och sprudlande jaget sparar vi till när vi är tillbaka på jobbet eller umgås med våra vänner. Men stopp och belägg – i år är året då ni ger den bästa versionen av er själva till varandra.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Det betyder inte att ni inte får spendera tid i soffan, utan att ni främjar varandra och är nyfikna – samtidigt som ni bemöter varandra med en positiv och härlig attityd. Prioritera kvalitetstid och uppskatta varandras närvaro.

Annons

2. Prata kontinuerligt om era drömmar – och peppa varandra

Du och din partner ska vara varandras största supportrar. Så visa att det är så genom att kontinuerligt prata om drömmar och mål. Var nyfiken på vad som försiggår i din partners hjärnkontor och var noga med att visa att du finns där för att peppa och stötta. Det kommer stärka era kärleksband och göra vardagen betydligt mer härlig.

3. Avsätt ett nyårslöfte med fokus på er relation

Alla par har saker de stör sig på med varandra. Det kan vara att man alltid lämnar tomma mjölkpaket i kylskåpet eller att man aldrig går ut med soporna. Oavsett vad det är – avsätt tid för att gemensamt gå igenom era respektive irritationsmoment och välj tillsammans ut varsin grej som ni bestämmer er för att ha som nyårslöfte. För relationens skull!

4. Sluta aldrig att värdesätta varandra

Vårda det ni har skapat tillsammans och var noga med att berätta hur mycket ni tycker om och uppskattar varandra. Att ofta uttrycka kärlek och tillgivenhet stärker relationen. Och att visa att du bryr dig genom små enkla gester betyder mer än du kan ana. I grund och botten handlar allting om närvaro.

Annons

5. Var själviska

Det är vanligt att vi får dåligt samvete så fort vi planerar att göra någonting för oss själva. Men inte under det kommande året! Nej, det är året då vi lär oss att egentid, oavsett om det handlar om en timme på gymmet eller en weekendresa tillsammans med kompisarna, faktiskt gör ens förhållande gott. Genom att komma bort och göra saker för oss själva får vi energi – samtidigt som vi får sakna och lär oss att uppskatta det vi har.

Artikelinspiration: Huffington Post

Läs mer:

Experten: Därför behöver otrohet inte vara slutet på relationen

Är du introvert och din partner extrovert? 12 tips för en lyckligare relation

22 saker som alla par bör göra tillsammans minst en gång i livet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons