Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

5 tecken på att du INTE är redo för ett förhållande

06 maj, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Vill du ha en relation på riktigt eller har du bara tråkigt? Det är lätt att missta andra känslor för att vara en längtan efter ett förhållande. Vi har listan som avgör om du är redo – eller inte.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ja, visst är kärlek fantastiskt. Det är lätt att falla pladask för hela kärleksgrejen med mysiga kvällar i soffan, romantiska middagar och långa härliga sovmorgnar med din älskling. Men betyder att du är förälskad i själva kärleksidén också att du är redo för ett förhållande?

Kanske inte.

Den här listan ger dig fem tydliga tecken på att du inte ska vara tillsammans med någon just nu, utan roa dig på egen hand ett tag till.

1. Du har inte släppt ditt ex

Att helt komma över kärlekssorg tar lång tid. Att dejta och träffa andra människor kan hjälpa dig att komma över ditt ex, men om blotta tanken på hen gör att du börjar gråta är det fortfarande ett öppet sår som måste läka innan du kastar dig in i något nytt. Du ska så klart fortfarande gå ut och träffa folk, men dina känslor är inte redo för ett nytt förhållande.

2. Du kan inte tänka dig att kompromissa

Ja, relationer kostar en del jobb och ett visst mått av uppoffringar och kompromisser. Det är trots allt två viljor som ska funka ihop på ett smidig sätt. Om du nu har någon speciell som du har en crush på, tänk på hen och ifall du skulle vara villig att ändra på något i ditt liv eller kompromissa om saker för den personens skull. Om svaret är nej är det antingen inte rätt person eller så är du bara inte mogen att lämna singellivet än.

Annons

3. Personerna du blir intresserad av är inte tillgängliga

Om du hela tiden blir intresserad av sådana som bara vill ha flyktiga relationer är det nog så att du egentligen också vill det. Om du skulle vara intresserad av att verkligen ha ett seriöst förhållande skulle du se till att hitta någon som också vill det.

4. Du känner dig uttråkad

Har du tröttnat på att sitta ensam på kvällarna och tänker att ett förhållande ska fixa det? Tänk igen. En seriös relation ska inte fungera som en utfyllnad för att du råkar ha tråkigt. Testa i stället att engagera dig mer i dina vänner, hitta på saker med dem eller skaffa en ny hobby. Se till att fylla din tid med saker du tycker om att göra och se om det får dig att känna dig mindre uttråkad.

5. Du är den enda singeln

Egentligen vill du inte ha ett förhållande men du är ju den enda i ditt kompisgäng som inte är tillsammans med någon och då borde du ju också vara det. Eller?

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Nej, du ska inte hoppa in i en relation för att alla dina kompisar har förhållanden. Om du tycker att dina vänskapsrelationer blir lidande av det här, prata med dina kompisar om det eller sök upp andra singlar att hänga med, till exempel i grupper i sociala medier. Du är inte ensam singel i världen.

Foto: TT

Artikelinspiration: Cosmopolitan

 

Läs mer:

7 tecken på att ditt förhållande förstör dina kompisrelationer

Därför stannar vi i relationer som är dåliga

Vett och etikett: Relationer och uppbrott på sociala medier

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons