Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

5 stora inredningstrender 2019 – enligt Pinterest

17 dec, 2018 
Ett nytt år kommer med nya inredningstrender att inspireras av – inte minst på Pinterest. Här är fem stora trender som spås ta över i många hem, enligt sajtens trendspaning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Pinterest är en självklar källa för inspiration, särskilt när det kommer till inredning. Oavsett om du ska renovera hela hemmet, inreda ett rum eller fixa till en möbel finns det inspiration att hämta, eftersom det finns allt från drömlika interiörer till praktiska DIY-tips.

Inredningsintresset hos användarna syns även i sajtens samlade rapport över trenderna som spås dominera år 2019. Här följer några av de mest pinnade inredningsfavoriterna just nu.

Trend 1: Textilkonst

Textilkonst är trendigt på Pinterst 2019
Klä väggarna med trendiga textilier! Foto via: SF Girl by Bay

Allt fler är nyfikna på att klä sina väggar med annat än posters och nu har textilkonst seglat upp som en favorit på Pinterest. Förutom att addera färg till inredningen bidrar textilier på väggarna även till en snygg mix av olika texturer.

Annons

Dessutom blir rummet lite mer ombonat när textilierna inte enbart finns på golvet eller i soffan, så är du ute efter att göra ett rum mysigare kan det här vara inredningsdetaljen för dig.

Trend 2: Mönstrade golv

Mönstrade golv är en av inredningstrenderna 2019 – enligt Pinterest
Mönstrade golv fångar ögat och lyfter hela rummet. Foto: Cartelle Design

Väggar och möbler i all ära, men nu vill många även sätta färg och mönster på golvet – åtminstone om vi ska tro Pinterest trendspaning. Vackra mönster, parkettgolv med färg eller gammal klinker med ett nytt lager färg ger definitivt en stor dos personlighet till hemmet.

Annons

Trend 3: Senapsgult

Senapsgult är en av inredningstrenderna på Pinterest 2019
Favoritfärgen 2019 är den gula, särskilt i en mustig senpasgul nyans. Foto: The Wool Art & Foto: Ragnar Ómarsson Styling: Pella Hedeby för Ikea Livet Hemma

Gult är trendfärgen nummer ett år 2019 och det är den senapsgula nyansen som funnit sin väg in i många Pintereset-användares hjärtan. Den mustiga färgen är precis lika snygg på större möbler som den är i form av mindre inredningsdetaljer.

Det senapsgula blir särskilt fint till mörkare inredningar som går i toner av grått, svart och blått. Anpassa det gula enligt din befintliga inredning för att göra trendinslaget och färgklicken långvarig i hemmet.

Annons

Trend 4: Djärva tapeter

Mönstrade tapeter hos Boråstapeter – trendigt 2019, enligt Pinterest
Våga tapetsera mera – oavsett om du väljer monokromt eller en färgexplosion. Foto: Boråstapeter

2019 handlar i mångt och mycket om mönster och färg när det kommer till inredningen. Ett sätt att göra ett statement är med en tapet som kombinerar bägge delar i ett.

Dessutom finns det mycket att välja bland – från vackra botaniska tapeter i nyanser av grönt till maximalistiskt mönstrade tapeter som direkt blir rummets blickfång.

Trend 5: Grönt på höjden

Växter från golv till tak – en av inredningstrenderna 2019 på Pinterest
Grönt från golv till tak ger karaktär och liv till inredningen. Foto via: Lana Red Studio & Vintage Revivals

När det kommer till inredningsdetaljer går det inte att påminna om grönskan för mycket. Växter ger hemmet liv och adderar det där lilla extra. Men om det redan är en självklarhet i ditt hem kan du prova den här nya Pinterest-trenden – nämligen växter från golv till tak.

Att inreda med grönt på en hel vägg passar i såväl trädgården som inne i hemmet och det är bara fantasin som sätter gränser.

Läs mer:

Tjuvkika på våren 2019 hos H&M Home – och se våra 9 favoriter

Här är materialen som spås bli populära 2019

Så målar vi 2019 – 5 stora färgtrender

Sugen på en ny hobby? Här är hetaste Pinterest-trenderna 2019

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons