Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

5 saker som på riktigt kan reta upp dina brudtärnor

11 apr, 2019 
AvEmma Castman
En gång i tiden var du både rolig och omtänksam. Men så satte din stora kärlek en ring på ditt finger och ju närmare bröllopet du kom desto klumpigare blev din personlighet. Här är fem oattraktiva beteenden som kan reta gallfeber på dina brudtärnor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att vara brudtärna är ett riktigt hedersuppdrag men som också kommer med en hel del jobb. Tärnornas primära fokus är så klart att göra bruden nöjd – och även om vägen fram till altaret för det mesta ska kantas av skratt, planering och pepp räknar vännerna säkert med att få handskas med både panikskrik, gråtattacker och stressutslag.

Som brud är det dock viktigt att inte utnyttja tärnornas vänlighet och förstå vikten av att kunna stanna upp och tänka om. Här är fem saker att se upp för om du vill undvika att dina brudtärnor tappar suget:

1. Att du förvandlas till en otacksam bridezilla

Glöm aldrig att dina brudtärnor är där för att supporta dig och för att se till så att din och din partners stora dag blir precis så som ni hoppats. Bemöt dem därför med kärlek och respekt i alla lägen – hur trött, orolig och stressad du än är. Känner du att du är på bristningsgränsen och bara måste få ur dig din frustration över att klänningen inte sitter som den ska eller att bordsplacerineng inte går ihop? Säg det till dem, och be om ursäkt i förväg ifall du skulle ryta ifrån eller bete dig nonchalant. De kommer att förstå dig, och göra allt för att få dig i balans igen.

Annons

2. Att kostnaderna skenar iväg för tärnorna

De flesta brudtärnor förväntas betala för både klänning, skor, smycken och genomförandet att möhippa – vilket är okej. Men ha det i åtanke när du också ber dem att betala för allt från hotellövernattningar och transportmedel till mat och dryck. Ett bröllop ska vara kärleksfullt och inkluderande, inte något som frambringar ett svart hål i plånboken och kräver att man jobbar dubbla skift för att lyckas ta sig igenom.

3. Att du inte lyssnar på dina tärnors tankar kring klädval

Att välja en klänning som passar alla brudtärnor är svårt. Bruden har ofta en tanke om att klänningarna ska spegla en viss känsla, medan brudtärnorna mest bryr sig om att klädesplagget ska passa deras kroppstyp och stil. Ja, att det här momentet ofta blir problematiskt är inte speciellt konstigt. Som brud gäller det därför att du tar ett steg tillbaka och sätter dig in i dina tärnors situation. Det viktiga är väl ändå att alla gäster känner sig bekväma och tillfreds på bröllopet – inte att dina tärnors klänningar matchar blommorna i din bukett?

Annons

4. Att du plötsligt gör orimliga ändringar i sista minuten

Det finns ingen som på riktigt uppskattar oväntade ändringar i sista sekund – och speciellt inte på en så stor och viktig dag som ett bröllop ändå är. Ta ett djup andetag innan du tar ett förhastat beslut – och be alltid om råd innan du bestämmer dig för att impulsivt ändra på något. Många gånger är det stressen över att allt ska bli så perfekt som möjligt som påverkar vår beslutsamhet. Glöm inte att impulsiva beslut även stressar upp dina brudtärnor.

5. Att du förväntar dig att alla brudtärnor ska bli bästa vänner

Visst, i romantiska komedier verkar det som att alla brudtärnor också blir vänner för livet – men kom ihåg att det är just på film. Att förvänta sig att alla tärnor ska bli bästisar är för mycket begärt, och vi kan garantera att det inte innebär något som helst problem för dig. Oavsett om de kommer överens eller inte kommer de tillsammans se till så att du får uppleva den dag du alltid har drömt om.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Foto: TT/Shutterstock
Artikelinspiration: Marie Claire

Läs mer:

Är du stressad inför bröllopet? Här är 9 tecken på att du har blivit en bridezilla

En dag bruden sent ska glömma – 14 tips till den perfekta möhippan

Sociala medier och bröllop – 7 saker att tänka på 

Annons