Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

5 saker du aldrig ska offra i en kärleksrelation

18 apr, 2019 
AvEmma Castman
Detta är de vanligaste relationsproblemen.
Kärlek kommer med kompromisser – men trots det finns det vissa saker man aldrig ska offra i en relation. Här är fem tänkvärda exempel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 tips för att hålla liv i relationenBrand logo
6 tips för att hålla liv i relationen
6 tips för att hålla liv i relationen

Att vara kär är underbart. Men trots bubblande kärlek och ihärdigt pirr är det viktigt att inte glömma bort sig själv. För att få ett förhållande att fungera över tid gäller det nämligen att båda parter fortsätter att vara självständiga och håller fast vid sina egna behov och drömmar. Här är fem exempel på saker man inte ska offra i en kärleksrelation:

1. Dina vänskapsrelationer

Ofta är det vänskapen som blir lidande när man försöker få ihop livspusslet – men så ska det inte behöva vara. Att umgås med vänner ger energi. Energi som behövs för att orka vara en härlig partner och lycklig människa. Träffar du bara dina vänner när din partner är upptagen med annat är det en varningsklocka du bör ta på allvar.

2. Din självkänsla och självständighet

Med tiden utvecklas du och din partner ihop, och det behöver verkligen inte vara något negativt – tvärtom, många upplever det som att tiden tillsammans med sin kärlek också gör en till en bättre version av sig själv. Det är dock viktigt att vara uppmärksam på att ens självständighet och självkänsla består. Du ska alltid vara dig själv, oavsett vad folk tycker – och bara för att du och din partner valt att dela era liv tillsammans betyder inte det att ni inte har rätt till något privatliv.

Annons

3. Dina drömmar och mål

Att vara i en relation handlar om att ge och ta, och ibland måste man kompromissa – men det är inte lika med att drömmar och mål måste sättas åt sidan. Tillsammans med sin partner ska man våga prata om sina visioner och mål. Stötta varandra och agera bollplank när det behövs. Känner du dig skyldig att ge upp något du drömmer om för att tillfredsställa din kärlek är det värt att tänka över situationen och hitta en lösning.

4. Din egentid och dina intressen

Oavsett var vi befinner oss i livet behöver vi emellanåt få tid för oss själva för att på riktigt må bra och kunna varva ner. Släpp därför aldrig taget om dina egna intressen, och prioritera alltid tid för dig själv. Befinner du dig i en sund relation ska den du lever med aldrig få dig att skämmas över det du brinner för.

5. Din lycka och livsglädje

Tvingas du rubba på något eller några av punkterna ovan kommer det tillslut leda till att du känner dig mindre lycklig – det går inte att komma ifrån. Och ingen relation ska påverka ens mentala hälsa negativt. Du ska helt enkelt aldrig bortprioritera din egen lycka för att tillfredsställa din partner – oavsett hur kära ni är och hur gärna ni vill dela era liv tillsammans. En relation ska fylla livet med glädje och energi, samtidigt som båda parter ska få möjligheten att bli de bästa versionerna av sig själva.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Foto: TT/Shutterstock
Artikelinspiration: Elite Daily

Läs mer:

4 vanliga vardagsmissar som ökar risken för att kärleken dör 

Kärlekssjuk? 3 negativa effekter av kärlek

Alla hjärtans dag: Så skriver du ett kärleksbrev som går rakt in i hjärtat

Annons