Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

5 kändiskvinnor som tog saken i egna händer och friade

14 jan, 2020 
AvNina Nyström
Går du och väntar på att din partner ska få tummen ur och fria? Ta saken i egna händer! I år är det ju dessutom skottår. Här är fem inspirerande förebilder som styrde upp det själv.
Annons

Nej, det behöver så klart inte vara skottår för att du ska fråga om din partner vill leva tillsammans med dig, men det kan ju vara ett roligt minne och en extra anledning?

Trots ökad jämställdhet är det fortfarande oftast mannen som tar initiativ till giftermål i heterosexuella förhållanden. Många tycker att det är en romantisk tradition, även om man lever helt jämställt på andra sätt. Andra bestämmer tillsammans att det är dags, men få kvinnor tar själva tag i ett riktigt uppstyrt frieri. Är du för att skaka runt lite i gamla traditioner eller helt enkelt vill ta kontroll över det här steget i ditt liv? Här är är fem kända kvinnor som tog saken i egna händer.

5 kända kvinnor som friat till sina män

Britney och Kevin

Britney Spears

Förvisso höll inte äktenskapet mellan Britney Spears och Kevin Federline, men självklart måste de omnämnas på en sådan här lista! Britney friade till Kevin i sitt privatplan, under en flygresa mellan New York och Irland. Britney hade varit på turné och paret hade haft en rolig tid tillsammans. På resan hade de ett långt samtal om livet och framtiden och frågan kom väldigt spontant har stjärnan själv berättat.

Annons

Men – Kevin sade nej! Han tycket inte att det var det rätta sättet att göra det på. (Vi får hoppas att det var spontaniteten och avsaknaden av romantisk omgivning han menade, och inte just det faktum att det var hon som frågade.) Några månader senare ställde han frågan tillbaka och Britney sade ja. Äktenskapet höll i tre år och paret har två barn ihop. 

Pink och Carey Hart

Pink

Nej, att vänta på att racerföraren Carey Hart skulle fria till henne var inte Pinks grej. Under ett lopp i Kalifornien höll hon helt enkelt upp en lapp där det stod ”Vill du gifta dig med mig? Jag är seriös”. (Vågat att fria just när han kör bil i hög hastighet kan man tycka). Ett år senare, 2006, gifte de sig. Efter två år genomgick de en kris och skickade efter skilsmässopapper, men lyckades rädda äktenskapet. Idag har de två barn tillsammans och är fortfarande gifta.

Kristen Bell och Dax Shepard

Kristen Bell

Frost-stjärnan Kristen Bell och hennes pojkvän Dax Shepard hade deklarerat de inte skulle gifta sig förrän giftermål var på lika villkor i USA. Men i samband med att gifta homosexuella par fick samma rättigheter som heterosexuella par, när lagen Defence of Marriage Act bröts upp 2013, frågade hon om han ville gifta sig med henne – via Twitter!

Annons

”@daxshepard1 will you marry me? Xo #marriageequality #loveislove.” frågade hon, och svaret blev  ”F*** Yes!!!!!!!!!!!”

Paret är fortfarande gifta och har två döttrar.

Liz taylor och man och barn

Elisabeth Taylor

Med tanke på att Elisabeth Taylor var gift åtta gånger (med sju olika män) är det inte för mycket begärt att hon skulle kunna fria åtminstone en gång. Men ändå coolt, på femtiotalet var det säkert ännu ovanligare. Den legendariska skådespelerskan friade själv till sin andra make, skådespelaren Michael Wilding. Paret gifte sig 1952 och fick två barn innan de skilde sig 1957.

jennifer hudson

Jennifer Hudson

På skådespelerskans 25:e födelsedag 2008 friade pojkvännen David Ortuga till henne. Fem månader senare gick hon ner på knä med en specialdesignad maskulin diamantring på hans födelsedag. Hon ville helt enkelt återgälda gesten och vittnen säger att det var ett väldigt känslosamt ögonblick. Tyvärr gick paret, som har en gemensam son, skilda vägar för ett par år sedan.

Annons

Källa: The Knot

Bildkälla: TT

Läs mer: 

Annons