5 irriterande saker som du med bröst går igenom

Antingen är de för stora, för små, för olika, för hängiga – eller alldeles lagom enligt dig själv. Oavsett så är brösten utsatta kroppsdelar och påverkar oss extra mycket. Här är fem bröstrelaterade saker som kan irritera oss – och lösningen på dem.
05 april, 2018

Du som har bröst (dvs ungefär hälften av världens befolkning) kan uppleva flera besvärande saker (utöver allt som är härligt med dem!). Vissa är missnöjda med hur de ser ut och hur de känns – andra älskar dem som de är. Oavsett dina känslor för dina två kamrater så utsätts brösten för mycket och påverkar oss varje dag. Många av sakerna som stör oss är behå-relaterade. Visste du att det till och med finns ett engelskt ord för den känslan? Branger. Förklaringen av ordet är ungefär ”ilska mot din behå som långsamt tar kål på dig”. Underklädesmärket sloggi har tagit fasta på problemet och skapat en kampanj där de vill lyfta det onödiga i att kvinnor i alla tider gått runt med obekväma behåar. Det finns ju lösningar på problemen!

Här är 5 saker med dina bröst som kan göra dig galen

Bh utan bygel

sloggis Zero Feel-modell Top i färgen Laguna, 349 kr.

1. Du har fel storlek på din behå
Med fel storlek på behån kan mycket hända. Ett par extra små bröst dyker plötsligt upp under armarna eller i urringningen, det kan skava, ömma och irritera. Att bära för liten behå, eller en behå som inte passar din kroppsform, kan göra att du får ont både här och där. Om du har en för stor behå kan du uppleva att du inte alls får det stöd som just dina bröst behöver. Så onödigt! Men det finns alternativ: sloggi har skapat kollektionen Zero Feel med extra mjukt tyg med 360 graders stretch (finns upp till XL som motsvarar en 90E). Att varva med en bygelfri behå i stretchigt material kanske är precis vad dina bröst behöver?

2. Axelbanden skär in eller åker ner
Du tar av behån och ser djupa märken på axlarna och under brösten. Under dagen får du lirka med banden innanför tröjan då de konstant åker ner. Axelband som bråkar är SÅ irriterande. Viktigast här: Prova ut en behå så du får rätt storlek, många har helt fel storlek för sina bröst. Tänk på att du kan behöva göra om det med några års mellanrum, kroppen förändras ibland, då också dina bröst. Tips! Spänn banden regelbundet så de inte åker ner. Eller välj en topp utan axelband – problem solved!

3. Du vill gå utan behå men får tuttsvett
Hem ljuva hem! När du stänger dörren kanske du vill slänga av dig behån direkt, och gör det. Men efter ett tag uppstår det problem. Snart upptäcker du dem – lökringarna som uppstår efter tröjan som har fastnat under brösten. Tips/lösning: Lägg lite talk i bröstvecket som uppstår (det suger upp fukten). Eller: Kryp in i en bygelfri stretch-behå som knappt känns – men fyller samma funktion som en ”vanlig” behå.

4. Brösten känns redo att explodera
Vi har många varit med om det: någon kommer åt dina bröst och du rycker till av smärta, din behå känns plötsligt otroligt obekväm. Veckan innan mens kan brösten kännas som två tickande bomber som när som helst kommer att detonera. Men när du väl fått mens brukar obehaget gå över efter ett par dagar. Tips: När det är som värst, använd en mjuk och stretchig behå utan bygel så känns det i alla fall bättre (även om brösten och du mår likadant).

Ljusrosa bygelfri BH från Sloggi

Zero Feel-modellen Top i färgen Pink Grapefruit Jam, 349 kr.

5. Tutt-fängelset går inte att få av
Du vill snabbt slänga av dig behån när det hettar till med din partner, när du ska ta en snabbdusch eller bara stupa i säng efter en lång dag. Men det är som om någon satt ett irriterande hänglås på spännet där bak. Ibland är det bara totalt omöjligt att få upp hyskorna – särskilt när du har bråttom och sliter i behån. Hur bra är det inte då med en topp som du bara kan dra över huvudet? Win win!

Om Zero Feel-kollektionen från sloggi:

Modellerna passar de flesta storlekar, även upp till E-kupa. Kollektionen finns att köpa i utvalda butiker i Sverige från mars 2018. Underkläderna finns i modellerna topp (stl S-XL), bralette (stl XS-L) och hipster (S-XL), och kommer i färgerna svart, grå och rosa tillsammans med sommarfärgerna laguna, deep blue sea, pink grapefruit jam och lovely orange.

 

Zero Feel-modellen top i färgen lovely Orange, 349 kr.

Läs mer om plaggen här >