Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

4 enkla knep som ökar sexlusten i en stressig vardag

14 sep, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
Billie och Brad i Sex/Life
Tar stressen och alla måsten över glädjen, närheten och lusten i er relation? Du är inte ensam. Här är några enkla tips som faktiskt kan göra skillnad för att hitta tillbaka till sexlusten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 4 enkla knep som ökar sexlusten i en stressig vardagBrand logo
TV: 4 enkla knep som ökar sexlusten i en stressig vardag

När jobb, sysslor, kanske småbarn och tja – livet i allmänhet ligger på är det lätt hänt att stressen lägger sig som ett lock över sexlusten. Din sexdrift nedprioriteras faktiskt rent biologiskt av din kropp när du är stressad, så det är inte bara en känsla du har.

Självklart ska man inte ha sex om man inte vill – men ibland så "vill man vilja" – men lusten infinner sig inte. Då kan den behöva lite hjälp på traven.

Det kan vara lättare sagt än gjort att hitta tillbaka till sexlusten. Mindre skärmtid, promenader tillsammans i naturen och några minuters meditation kan dämpa stressen och hjälpa samhörigheten i relationen på traven. Här är några andra riktigt bra tips som minskar pressen och ökar lusten.

Annons

1. Lägg märke till vad som gör dig lycklig och unna dig det

Att prioritera sig själv då och då och fylla sina dagar med små saker som gör dig gladare kommer att spilla över på din livskraft och sexlust. Se till att göra roliga saker i den mån du orkar.

2. Boka in tid för närhet

Fimpa Netflix, även om det är det som känns mest lockande. Och prioritera bort några av sysslorna som du tror är måsten, men som kanske faktiskt inte är det när du tänker efter? Sätt på mysig musik, ät och drick något gott och varva ner ihop.

Se varandra, lyssna på varandra, ta ett bad ihop och rör vid varandra utan krav. Bara närheten i sig kan sätta igång saker, och de sakerna behöver inte nödvändigtvis hända den kvällen eller kvällen efter eller nästa vecka. Men vill ni, så kommer det så småningom.

3. Kom ihåg att det finns inget ”normalläge” när det kommer till sexlust

Sexdrift är inget som är konstant. Den påverkas av ditt mående, din ålder, kvaliteten på din relation, hormoner och en massa andra saker runt omkring i livet. Kom också ihåg att bilden av andra människors sexlust och sexliv sällan överensstämmer med verkligheten.

Annons

4. Lär dig att berätta vad du vill ha

Om du inte har orden för att berätta vad du går igång på så kommer du också att uppfatta dig själv som en mindre sexuell person, vilket kan leda till en nedåtgående spiral.

Att ta för sig, både i sängen och på andra plan i livet kommer inte bara att ge dig mer av vad du drömmer om och att du får ut mer av din tid. Det får dig också att känna dig mer kraftfull, självsäker och attraktiv, vilket såklart också spiller över på ditt sexliv.

Förvänta dig inte att tipsen ovan kommer att öka din sexlust över natten, men förhoppningsvis på sikt. Känner du att stressen är på väg att ta över ditt liv? Så ska du inte leva. Sök professionell hjälp innan det är för sent.

Foto: Netflix

Källa: Bustle

TV: Se 5 vanor som par med ett bra sexliv harBrand logo
TV: Se 5 vanor som par med ett bra sexliv har
Annons