Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

4 filmer som fortsatte spelas in trots att stjärnan dött

05 mar, 2021 
AvMalin Ny
heath ledger
Ibland måste showen helt enkelt gå vidare – trots tragiska dödsfall. Här är filmerna som slutfördes trots att stjärnan gick bort under inspelningarna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 7 kändisar som är mer svenska än du vissteBrand logo
TV: 7 kändisar som är mer svenska än du visste

Hollywood är knappast förskonat från tragiska dödsfall och livsöden och ibland händer det att en film behöver spelas in trots att huvudrollen har gått bort.

Här är filmerna som fortsatte att spelas in – trots att stjärnan avlidit!

Heath Ledger i The Imaginarium of Doctor Parnassus

Heath Ledger.

När Heath Ledger dog av en överdos 2008 var han mitt i inspelningarna av filmen The Imaginarium of Doctor Parnassus. Regissören Terry Gilliam var från en början helt övertygad om att filmen var tvungen att läggas ned, men till slut kom teamet på en rätt kreativ lösning.

Annons

I filmen syns Ledgers karaktär ta med sig människor genom en magisk spegel i en drömvärld, och lösningen bestod i att Ledgers karaktär skulle ändra utseende varje gång han kom in i drömvärlden. Skådespelare som Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell spelade bland annat drömvärldens versioner av Ledgers karaktär.

Carrie Fisher i Star Wars: Episode IX – the Rise of Skywalker

Carrie Fisher.

Carrie Fisher skulle egentligen ha en stor roll i Star Wars: The Rise of Skywalker, men gick tragiskt nog bort strax efter det att inspelningarna hade börjat. Istället för att klippa bort hennes delar från filmen bestämde sig regissören J.J Abrams att lägga in oanvända scener från en tidigare film – Starwars: The Force Awakens från 2015 – in i den nya. För att det skulle fungera var man tvungen att skriva om stora delar av manuset.

Annons

Paul Walker i Furious 7

Paul Walker.

När Paul Walker dog i en bilolycka 2013 hade skådespelaren haft stora framgångar med The Fast & The Furious-filmerna och var i precis i mitten av inspelningarna av den sjunde filmen.

För att inspelningarna skulle kunna fortsätta fick bland annat hans två bröder hoppa in i många av scenerna och även säga en del repliker, samtidigt som Pauls ansikte klipptes in på deras ansikten. I slutändan blev den sjunde filmen en hyllning till Walker och en av de mest framgångsrika i hela serien.

Annons

Phillip Seymour Hoffman i The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

Phillip Seymour Hoffman.

Phillip Seymour Hoffman dog av en överdos år 2014, och var mitt i inspelningarna av The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 när han gick bort. Efter hans död fanns det fortfarande en hel del scener där hans karaktär, Plutarch Heavensbee, skulle medverka som behövde spelas in. Istället för att lösa frånvaron digitalt bestämde sig regissören Francis Lawrence för att skala ner karaktärens roll ordentligt och tog bort en hel del viktiga scener i filmen.

Foto: TT

Källa: Buzzfeed

Se också: 5 stjärnor som var heta på 90-taletBrand logo
Se också: 5 stjärnor som var heta på 90-talet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons