3 tecken på att ni tillbringar för lite tid med varandra

Tillbringar ni för lite tid med varandra?

Känner du dig orolig över att ni inte tillbringar tillräckligt mycket tid tillsammans? Här är relationsexpertens tre varningstecken som avslöjar om ni avsätter för lite tid för varandra.
02 oktober, 2019

Vissa par vill umgås med varandra hela tiden medan andra är nöjda med att träffas någon gång då och då. Det varierar helt enkelt från person till person och från par till par. Men oavsett hur ofta ni ses eller hur mycket tid ni tillbringar tillsammans är det viktigt att ni är överens om vad som känns bra för just er. Men se upp! För även om de inte finns några specifika riktlinjer på hur mycket tid man bör tillbringa tillsammans med sin partner, finns det några varningsklockor man inte ska ignorera.

3 saker som kan tyda på att ni börjar glida isär

Vi har pratat med relationsexperten Charlotte Sander som har delat med sig av tre tecken som kan tyda på att ni kanske ska tänka på att ta lite mer tid för varandra. Scrolla ner för att ta del av hennes svar.

1. Du vet inte vad som händer i din partners liv

För att fortsätta en kärleksfull relation med din partner över tid behöver ni tillbringa så mycket tid tillsammans att ni känner er i balans. Det vill säga att ni hänger med och är intresserade av varandras liv och vardag på en rimlig nivå. Ett exempel på att ni kanske tillbringar för lite tid ihop kan därför vara att ni glidit ifrån varandra, på grund av att ni inte avsatt nog med tid för att prata.

– Det kan till exempel handla om att ni inte brytt er om att hålla er uppdaterade om varandras liv, menar Charlotte.

2. Någon känner sig exkluderad

Försök vara noga med att se till så ni är på samma nivå angående hur mycket tid ni behöver tillsammans för att kärleken ska blomstra. För att undvika onödiga missförstånd, tvivel eller osäkerhet kan det därför vara bra att veta hur den andre känner. Att berätta om sin dag eller tankar man går och bär på kan verkligen betyda mer än vad man tror.

– Ett tecken på att ni inte ger varandra tillräckligt mycket tid kan vara att du eller din partner känner sig exkluderad. Detta kan bero på att hen inte vet vad den andre tänker på, känner eller gör för den delen, säger Charlotte.

3. Det uppstår en osäkerhet

Något som kan bli väldigt fel i en relation är när man i stället för att prata om det som stör, håller igen och struntar i sina känslor. Om du inte berättar för din partner vad du känner är det nästintill omöjligt för hen att veta vad som är fel, vilket ofta leder till onödiga missförstånd och tårar.

– Om ni inte är uppdaterade om varandras liv kan det innebära att det uppstår känslor som svartsjuka eller avundsjuka, säger Charlotte.

Ja, det finns många anledningar till varför ni bör tillbringa tid tillsammans för att växa som par. Men kom ihåg att det är ert val och er relation som står på spel. Vad någon annan tycker eller tänker spelar egentligen ingen roll i det här läget. Våga lita på din magkänsla och berätta för din partner vad du behöver i relationen för att må bra.

Relationsexperten svarar

Bildkälla: Dennis Guldstrand, Källa: Charlotte Sander, relationsexpert.

Foto: Sex and the city/HBO

Läs mer:

Egentid i relationer? Så hanterar ni olika behov

Experten: Så håller ni gnistan vid liv i distansförhållandet

Elaine Eksvärd: ”Så gör du slut snyggt”