Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

19 saker du absolut INTE får missa under Way Out West

10 aug, 2016 
AvAxel Scholtze
Ska du på Way Out West i helgen? Va kul, vi med! Här tipsar vi om 19 saker du garanterat inte vill missa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På torsdag är det äntligen dags för stadsfestivalen Way Out West igen! Festivalen då halva Stockholm vallfärdar till härliga Göteborg för tre dagar av unika musikspelningar och klubbupplevelser

Självklart kommer ELLE vara på plats! Vi kommer förutom att ha svinkul intervju flera artister, leverera mingelbilder från de coolaste festerna och bjuda på festivalbesökarnas bästa streetstylemode.

Följ oss på Snapchat, Instagram, Facebook och så klart ELLE.se.

Vi har listat de spelningar och upplevelser som du absolut inte får missa från festivalen! Vi ses där!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

1. Sia

Lördag, Flamingo 23:00

Vi börjar med den som ska avsluta – Sia gör exklusiv spelning på festivalen och vi är SÅ förväntansfulla. Hennes anonymitet kontra liveframträdande skapar stor nyfikenhet hos oss. Kommer hon visa sig? Oavsett synlighet eller inte – detta kommer bli festivalens stora konsert.

2. Pj Harvey

Fredag, Flamingo 22:30

Legenden som varit på festivalens önskelista sen första året – detta kommer bli en unik upplevelse utöver det vara.

Annons

3. Seinabo Sey

Lördag, Flamingo 20:15

Sveriges egna souldrottning kommer skapa magi i Slottskogen. Släpp ölflaskan, mobilen och hånglet – och låt er förtrollas bort av Seinaboy Seys oemotståndliga röst. Vi ryser bara när vi tänker på det.

4. Morrisey

Torsdag, Flamingo 21:15

The Smiths-stjärnan och hans frisyr kommer få många hjärtan att krossa. Här kommer ikonisk brittpop i lyxförpack.

5. Zara Larsson

Fredag, Azalea 18:40

Detta kan nog bli Zara Larssons största spelning någonsin! Vi hoppas på allsång, mycket dans och GIRL POWER. Fy fan, va bra det kommer bli.

6. Anohni

Fredag, Azalea 21:00

Veckans starkaste spelning förväntas bli Anohni – första gången vi ser henne efter Antony & The Johnsons. Nytt namn, men fortfarande samma fantastiska röst.

7. James Bay

Fredag, Flamingo 15:00

Tjejer och killar, här är han: den snyggaste mannen av dem alla – med en gitarr och mysig sångröst!

8. Amanda Bergman

Lördag, Höjden 12:30

Annons

I år kör Amanda utan Amason – och på festivalens mer intima scen Höjden. Svårt att beskriva vad vi känner, vi älskar Amanda och hennes musik.

9. The Libertines

Torsdag, Azalea 20:00

Ja, vi får väl se – kommer Pete Doherty att dyka upp? Och kommer han bli tagen av polisen? Vi vet inte, men det är spännande.

10. Daughter

Torsdag, Linné 15:50

Helst av allt vill vi bara att hela publiken la sig ner i en ända stor myshög – WOW fixa fram stora kuddar, mysiga mattor och tänd värmeljus. Detta kommer bli festivalens mest hångelvänliga spelning.

11. José González

Fredag, Höjden 12:30

Ännu en intim spelning på den mindre scenen Höjden. Ingen kan skapa sån stämning som José González.

12. M83

Torsdag, Flamingo 16:25

Kära syntmästare – vi vill dansa! Alla som hört Midnight City vet vad vi menar.

13. The Tallest Man on Earth

Fredag, Flamingo, 19:50

Tänk er en låg sol över Slottskogen, i goda vänners sällskap till tonerna av den ljuva stämman från Kristian Matsson. Vi ses där.

Annons

14. Ana Diaz

Lördag, Honduras 01:25

Stjärnskottet som tog oss med storm med hitsingeln Starkare – vilken röst! Vi har stora förhoppningar på hennes kommande musik.

14. Daniel Adams-Ray

Torsdag, Magasin 105 23:30

Åh Daniel. Innan vi suddas ut, håll om mig där regnbågen tar slut. Jag i svart, du i vitt. Jag är din Lilla Lady, du gubben i lådan. Svär på mammas grav, jag är redo att dö och jag får vara din babbelover.

15. Little Jinder

Fredag, Magasin 105 02:30

Efter förra året AMAZING spelning (gästat av Zara Larsson och Rebecca & Fiona) längtar vi SÅ. Det kommer bli en sån magisk sommarnatt.

16. Nicole Sabouné

Fredag, Linné 19:30

Årets stora nykomling – med en röst från skyn – kommer sätta brand på Slottskogen. Vi vet att hon kommer leverera, det gör hon alltid.

17. Wow Talks

Nytt för i år är festivalens spelning utan musik – alltså talande. Vi ser väldigt mycket fram emot brandtalen, bland annat av Clara Henry, Lena Sundström och John Ajvide Lindqvist. Det kommer även hållas en Q&A med regissören John Renck och Artistalk med Little Jinder och El Perro Del Mar. West Pride kör live talkshows med diskussionsämnen som trans och poltik samt HBTQ i förorten. Veckans mest oklara talk är nog Alex och Sigge som ska samtala om mjölk.

18. Yaki Da

När man lämnat Slottskogen på kvällarna är det nattklubben Yaki-Da som gäller – som vanligt i regi av den genialiska festfixaren Saurabh Sinha. Under fyra kvällar bjuder klubben på förstklassiga spelningar och dj:s. Och känner vi Saurabh Sinha rätt, blir nog en och annan överraskningar också.

19. Max Hamburgare goes veg

Hamburgarelovers – se hit! Max Hamburgare öppnar exklusiv vegetarisk/vegansk resturang på området! Sjung Halleluja och prisa veg!

Foto All Over Press, Stella Pictures

Annons