11 saker du aldrig bör säga till en gravid kvinna

11 saker du inte ska säga till en gravid kvinna
13 juli, 2015

Förutom det uppenbara, att det är en bebis inuti magen, så verkar synen av en gravid kvinna även innebära att man kan göra/säga vad som helst – och tro att det är okej. Men begrunda punkterna nedan – det här är vad varje kvinna som får dessa kommentarer vill svara (även om hon kanske inte gör det).

”Oj, vad stor du är.”

– Ja, jag har en ny människa som växer inuti mig. What´s your f-ing excuse?

”Är du säker på att det inte är två där inne?” 

– Om jag är säker? Ja, lika säker på att din hjärna är full av havregrynsgröt. Uppenbarligen. Tror du att jag VILL höra att det ser ut som att det är två människor i mig?

”Åh, vilken fin mage du har” (medan en hand förs mot magen och stryker den ömt)

– Ursäkta mig kära idiot – exakt NÄR blev det okej att börja smeka någons kroppsdel utan att fråga? Oavsett vad det är i den kroppsdelen.

”Jag fattar inte hur du kan vara trött redan, magen syns ju inte ens.”

– Med tanke på hur trögtänkt du uppenbarligen är förstår jag att du inte fattar. Ser du stupet där framme? Gå dit och hoppa, då kommer du att utveckla vingar. Jo, jag lovar.

”Ska du verkligen äta det där?”

– OM jag ska. Jag äter vad jag vill, när jag vill, tack så mycket. Det är en människa i mig som lever – och lever av det jag äter. Håll dig undan så jag inte äter dig.

”Jo, men kom igen nu. Det är väl inte så farligt att ta ett glas vin?”

– Nej, det tyckte uppenbarligen inte din mamma i alla fall.

”Graviditet är ingen sjukdom!”

– Okej, låt oss diskutera detta lite grann. Nej, det är ingen sjukdom i hänseendet att det är något fint som leder till något fantastiskt. De flesta sjukdomar gör inte det. I alla andra hänseenden är det fan exakt detsamma som en sjukdom. Om graviditet hade varit något som ”drabbade” män så hade det funnits både lagar och undantag för gravida. Att vara gravid kan vara som att ha kombinerad magsjuka, migrän och krossad höft – plus muskelvärk, onda knän, urinläckage och ryggskott. Sjukdom? Döm själv.

 ”Åh nej, ville du också komma? Vi trodde att du var för trött för att gå på fest, det var därför du inte fick någon inbjudan.”

– Jag är gravid, inte eremit.

”Tyvärr, toaletten är bara till för våra gäster.”

– Jahaja, så kan det vara. Tråkigt för er då, då får jag kissa på mig här på ert cafégolv. För det är inte jag som styr vad som händer där nere längre.

 ”Med den där magen måste det vara en rejäl bebis. Det blir en tuff förlossning, du!”

– Helt allvarligt. Gå och köp en melon och lägg dig på alla fyra här framför mig så kan vi börja prata om hur tufft både du och jag kommer att ha det inom kort.

”Nu är det inte långt kvar va?” (när kvinnan är i femte månaden)

– Du menar tills jag slår ned dig? Nej, det är inte långt kvar alls. Hallå? Hallå?

Bilder: Giphy.com Inspirationstack till Hänt.se

 

Läs mer: 7 saker att unna sig när man är gravid