Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

13 sätt att vara en mer kärleksfull partner

22 okt, 2019 
AvNina Nyström
Kärleksfull partner
Säger samvetet att du kanske skulle kunna engagera dig lite mer för att visa din partner uppskattning? Här listar vi 13 enkla sätt att göra det – och vi vågar lova att din ansträngning kommer betala sig i form av mer kärlek tillbaka!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 tips för att hålla liv i relationenBrand logo
6 tips för att hålla liv i relationen
6 tips för att hålla liv i relationen

Kärlek är inte bara en känsla. Det är ett åtagande. Det är ett beslut. Det är handlingar. Åtagande, beslut och handlingar som kan vara lätta att glömma bort när vardagen snurrar på. När den första förälskelsen lagt sig behöver kärleken hjälp och lite ansträngning för att frodas och må bra. Här kommer en påminnelse om både stora och små saker som gör skillnad i längden.

13 dagliga val som boostar ditt förhållande:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

1. Engagera dig i ditt förhållande

En genuin vilja att jobba för förhållandet är grunden för att ta sig an de följande stegen.

2. Investera tid i din partner

Ett förhållande behöver tid och omvårdnad. Har du mycket annat att stå i som tar tid från ditt förhållande? Då är det ännu viktigare med kvalitetstid. Se till att maxa myset den tiden ni har tillsammans och visa din partner att du prioriterar och tänker på hen då och då under dagen. Ät lunch ihop, skicka ett sms – de små sakerna räknas.

Annons

3. Visa din kärlek

Det här gör vi alla på olika sätt. Tanka bilen åt din partner, ta disken när hen är trött, spara den sista godisen på en lapp med ett hjärta… Små gester som gör din partner glad och underlättar hens liv är ett viktigt kitt i förhållandet.

4. Visa uppskattning för din partners kärleksgester

Tackar du din partner för att hen tog disken, gick ut med hunden, köpte nytt kaffe och så vidare? Visst, på ett sätt är det självklarheter, men samtidigt är det rätt många saker som hela tiden behöver underhållas för att ett hem ska funka. Om tänk hur glad du skulle bli om din partner lade märke till dina små ansträngningar?

5. Var spontan

Det är lätt att hamna i ekorrhjulet, samma rutiner dag ut och dag in. Överraska din partner då och då, med både små och stora saker. Det gör vardagen roligare och håller spänningen vid liv.

6. Stötta varandra

Glöm inte bort att stötta din partner på samma sätt du skulle stötta en vän! Peppa om hen är nervös inför något på jobbet, stötta din partners intressen och ge hen tid att göra saker för att utvecklas som människa. Nästa gång är det din tur.

Annons

7. Ge varandra utrymme

Ja, det kanske är tufft att vara ensam med barnen flera kvällar i rad för att din partner ska träna eller dricka öl med sina kompisar. Men egentid utanför hemmet brukar ta med sig energi tillbaka, så turas om att ge varandra det regelbundet.

8. Ta det goda med det onda

Din partner har med all säkerhet vanor du stör dig på. De som verkligen leder till bråk bör ni reda ut, men de där sakerna ni bara småhackar på varandra om kanske ni borde låta vara? Alla har ovanor och stämningen i förhållandet blir trevligare om man minskar gnällandet.

9. Var inte dryg

Ingen är perfekt, ni kommer göra fel i princip varje dag. Men prata till varandra med respekt. Låt kärleken vara motivatorn.

10. Kompromissa

Ni är partners – vilket betyder att ni behöver kompromissa och jobba som ett team för att livet ska bli trevligt för båda. Det är lätt att bli egoistisk och driva sin vilja igenom, men nästa gång, tänk ett varv till – hur viktigt är det att det blir på ditt sätt?

Annons

11. Berätta vad du älskar med din partner

Var gärna specifik! Små detaljer kan vara mer målande, roligare att höra och bidra mer till förhållandets välmående än urvattnade bredare begrepp.

12. Lyssna på din partner

Tänk efter. Lyssnar du verkligen när din partner pratar? Eller tänker du på annat? När man blir lyssnad på känner man sig viktig och uppskattad, ge din partner den känslan!

13. Säg förlåt

Alla gör vi misstag – och när du gör det, erkänn och säg förlåt. Tycker du inte att det var fel? Tänk en vända till och försök se det ur din partners perspektiv.

Inspirerat av: Lifehack 

Bildkälla: TT

LÄS MER:

4 tankevurpor som ökar risken för att kärleken dör

7 löften som kan rädda relationen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons