Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

13 klassiska skönhetsprodukter från 90-talet vi minns

07 dec, 2020 
AvStina Dahlgren
AvStina Dahlgren
Tyra Banks
Lipsmackers, våffeltänger och hårmascara – här är skönhetsprodukterna från 90-talet som vi inte kunde vara utan. Följ med oss på en riktig nostalgiresa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sminkhack: Så lagar du enkelt trasig ögonskuggaBrand logo
Sminkhack: Så lagar du enkelt trasig ögonskugga

Att 90-talets skönhetstrender har kommit tillbaka är för många obegripligt. Vi som faktiskt levde då minns det som en era fylld av söndernoppade ögonbryn, alldeles för mycket glitter och knallorange brunkräm i ansiktet. Ju kakigare makeup desto bättre!

Det är ju dock lite av en hatkärlek vi känner eftersom skönhetsprodukterna från 90-talet även gör oss sjukt nostalgiska. Vi minns precis hur den där Date-parfymen doftade, och hur kladdiga läpparna blev av Lancomes Juicy Tubes.

Smink och skönhetsprodukter från 90-talet

Här är en liten tillbakablick på skönhetsprodukterna vi använde allra mest under 90-talet. Hur många av dessa produkter hade du hemma?

Lipsmacker roll on-läppglans

Lipsmacker roll on-läppglans i olika färger

Det var kladdigt, sött och hälften läckte ut i väskan eller ryggsäcken. Men oj vad vi älskade de fruktiga (kemiska?) smakerna av Lipsmackers läppglans.

Annons

Date-parfym

Date parfym

Parfymen som tonåringar använt i decennier. Bara i olika versioner och med lite olika namn. Var du Pamela, Lina eller Jasmine? Eller körde du på party, love eller sport?

schampo från Jane HelLen

En turkos flaska med jane hellen schampo

Den turkosa flaskan som stod i alla badrum. Och det bästa av allt, enligt rykten så säljs den fortfarande i vissa mindre butiker.

Annons

Maybelline Great lash mascara

Maybelline Great Lash Mascara

Hade någon någonsin en annan mascara än den gröna och rosa tuben från Maybelline? Inte på 90-talet i alla fall. Klassikern som än i dag håller i sig och som fortfarande är en riktig storsäljare.

Klister-örhängen

För alla som inte fick ta hål i öronen för sina föräldrar eller bara inte ville gå igenom den smärtsamma processen så var detta den absolut bästa uppfinningen. För ingen såg väl att det bara var fejk?

Annons

Rimmel Hide The Blemish Concealer

Rimmel Hide The Blemish Concealer

Rimmels concealer var den tjockaste concealern av dem alla och blev så där härligt kakig. Att den inte fanns i speciellt många nyanser gjorde ingenting eftersom det ändå inte var speciellt noga att man matchade sitt smink med sin hudton på 90-talet.

Badfigurer med olja (och parfym)

figurer i form av grön groda, blå delfin, rosa hjärta, röd gris och gul anka

Den ultimata lyxen! Små figurer som smälte till slajm så fort man la dem i vatten. Ut kom någon kemisk olja som doftade så starkt att farmors parfym kändes som blaskigt vatten i jämförelse. Sa vi att det var den ultimata lyxen på 90-talet?

Annons

Lancome juicy tubes

lancome juicy tubes i röd, ljusrosa och rosa

Nu snackar vi kladd. Lancomes Juicy Tubes doftade av marshmallow, sockervadd och kola, och var så kletigt att håret fastnade konstant i läpparna. Helst skulle man ha dem i så många färger som möjligt.

Våffeltång

en våffeltång och en bild på Tyra Banks

Spice Girls gjorde det, Madonna gjorde det, Tyra Banks gjorde det. Vi pratar såklart om att krusa håret med en våffeltång. Extra coolt var det om man varvade det krusade delarna med lite lockigt och lite rakt. Och så skulle man ha i jättemycket hårspray. Alltså JÄTTEMYCKET.

Annons

Hårmascara

hårmascara i rosa, röd, blå och grön

Det enklaste knepet för att snabbt bli fin till fest. Helst skulle det vara blått. Blåa slingor längst fram i luggen gjorde nämligen vem som helst till den coolaste personen på discot.

Löshårstofs

toffsar med hår på

Icke att förväxla med en död hamster. Men snyggt på 90-talet, det var det. Oj, vilket spret man kunde få till med hjälp av en tofs i löshår.

Annons

Kroppsglitter

kroppsglitter roll on i rosa, blå och lila

Det kunde aldrig bli för mycket glitter, vi upprepar: ALDRIG. Lättaste sättet att snabbt få hela din kropp att glittra var glitter i roll on-form. Ja, det stelnade ju sen så att hela huden krackelerade, men det spelade ingen roll, bara man var glittrig.

Dream Matte Mousse från maybelline

Maybelline Dream Matte Mousse

Ok, det här är en bubblare för den lanserades faktiskt inte förrän på 2000-talet. Men alla som älskade skönhetsprodukterna från 90-talet och ville hålla kvar vid den kakika makeupen älskade Dream Matte Mousse från Maybelline. Den var så torr, så kakig, så orange – allt vi drömde om på den tiden alltså.

Foto: TT

LÄS MER:

Paris Hiltons oförglömliga looks från 00-talet

9 ikoniska smink-hacks från tonårsfilmer och -serier på 00-talet

15 kultfilmer från 1990-talet – hur många har du sett?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons