Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

12 tips som gör dig riktigt grym på att kyssas

20 sep, 2020 
Av
Oavsett om du har pussat på samma partner i flera års tid, eller om du ska på en pirrig första dejt, så finns det saker du kan göra för att vässa din kyssteknik till någonting alldeles extra. Här är 12 tips!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Paren som visar att det finns äkta kärlek i HollywoodBrand logo
Paren som visar att det finns äkta kärlek i Hollywood

Kyssar är något av det ljuvligaste som vi kan uppleva med en annan människa, och för att de ska bli riktigt härliga krävs mer än bara två par mjuka läppar. För när du väl vet vem du vill kyssa, och att den personen vill detsamma, så ska en rad andra saker helst också stämma: tajming, tunga, passion och händer som vandrar rätt.

Vi har satt ihop en lista som du kan göra mentala bockar på inför och under resans gång. Puss, puss – och lycka till! 

1. Fräsch i munnen

Det säger sig självt att en frisk eller i vart fall neutral andedräkt och smak i munnen kommer göra dina läppar mer kyssvänliga. Så i dina förberedelser ingår därför god munhygien. Har ni precis avnjutit en smaskig middag tillsammans? Ta en mintablett eller en klunk av vinet. Har hen käkat samma som du är det troligtvis ingen större sak att du inte springer och borstar tänderna först (ärligt, vem gör det!). Känn efter om du tror att du smakar någonting som din partner kommer att kunna reagera negativt på och agera därefter.

Annons

2. Läs av kroppspåket

När du väl bestämt dig för att satsa är det viktigt att inte vara blind för den andres signaler. En person som vill bli kysst kommer se till att vara på lagom avstånd. Du kommer inte behöva luta dig över en meter fram eller vända och vrida på huvudet för att hamna i rätt vinkel. Läs av den andres kroppspråk och är du fortfarande osäker – fråga! En komplimang följt av ”går det bra om jag kysser dig nu?” kommer ge den andre personen en härlig känsla, förutsatt att de nu vill samma sak.

3. Slut ögonen

Så när du har försäkrat dig om att mottagaren vill bli kysst, luta dig in mot personen och slut ögonen. För de flesta av oss går det på automatik och forskare har faktiskt kommit fram till svaret på varför. Det är för att det på riktigt är svårt för din hjärna att fokusera på dina andra sinnen om du samtidigt tittar på något som distraherar dig. Därför måste vi blunda när vi kysser för att kunna njuta fullt ut av hur det känns fysiskt. Makes sense, eller hur?

Annons

4. Avvakta med tungan

Börja med att försiktigt pussa på den andres mun och var uppmärksam på responsen du får. Därefter kan du öka trycket i din kyss, öppna munnen lite grann och känna om din parter gör detsamma. Om ja, rör försiktigt vid hens tunga med din egen. Alla minns vi nog hur de där tidiga tonårskyssarna innehöll tungor som likt propellrar snurrade runt i gommarna på oss. Vi vet också hur slaffsigt det kan bli när den som ska kyssa oss har tagit några glas för mycket.

Nyckeln till grym tungteknik är alltså att vara återhållsam tills dess att du vet vad den andre tycker om – någonting du kommer att märka under kyssens gång.

5. Var närvarande

Precis som att en god lyssnare behöver vara närvarande i stunden, så kommer ditt fokus spela in i din kyss. Om du släpper på nojor kring huruvida du sagt någonting dumt, gjort bort dig på något vis eller gör bra ifrån dig i kyssen så kommer du lyckas bättre med att skapa en härlig stund här och nu – paradoxalt nog, eller hur? 

Annons

6. Ta din tid

Att kyssas är ingen tävling där den ene ska ta kommandot eller nå en viss punkt före den andre. Nej, det är ett samspel som bygger på att båda har det skönt och känner sig till freds. Därför ör det viktigt att inte gå på för hårt, att låta kyssen ta sin tid och att göra det som känns rätt.

7. Släpp in passionen

Med det sagt ska du inte vara rädd för att bli passionerad i kyssen. Din partner vill känna att du åtrår dem, att du får fjärilar i magen och att deras läppar är världsbäst. Så för all del, släpp loss! Återigen kommer din magkänsla att vara en bättre guide i denna stund än vad den här listan är.

8. Var spontan

Någonting som heller inte går att läsa sig till eller öva upp i förväg är spontaniteten i en kyss. Våga experimentera lite försiktigt, med en ny partner kan det vara lika utmanande som underbart. Bit (försiktigt!) i den andres underläpp, sug på tungspetsen, öka och minska i intensitet.

Annons

9. Känn in din partner

Har du någonsin varit med om att du på något magiskt vis smällt samman med den du kysser? Just det vill vi uppnå här. Vi kan därför inte nog poängtera vikten av att känna in den du kysser! En person som bemästrar kysskonsten vet hur man följer med i det gemensamma tempo som skapas i stunden. Spegla din partners kyss, försök att få ett flyt i det ni gör. Låter det flummigt? Det är det kanske. Lite.

10. Kolla av läget 

I stundens hetta är det lätt att glömma bort denna viktiga punkt – att kolla av läget. Självklart ska du inte göra ett abrupt avslut för att ställa frågan ”känns allt okej?”, men du bör åter ingen vara lyhörd för signalerna som din partner sänder ut. Om du får en känsla av att du kanske bet lite för hårt i läppen (vi varnade dig!) eller om den andre håller munnen stängd när du försöker dig på tunga, så gör du klokt i att stanna upp. Testa att göra en paus och se vad som händer. I bästa fall lutar sig den andre fram för mer, och då är allt grönt!

Annons

11. Använd händerna

För att fördjupa kyssen ytterligare kan du nu börja använda händerna. Kanske håller ni redan om varandra, om inte – lägg armen runt hen och dra dem närmre dig. Testa att röra vid din partners nacke, lägga en hand på hens kind och smeka längs med ryggen. Detta kommer nu att göra din kyss till en helkroppsupplevelse, det vill säga någonting om möjligt ännu härligare.

När du väl kommit till den här punkten är det dags att även bestämma om kyssen ska övergå till mer. Här backar vi ut ur rummet, för det är din och din partners ensak. Blink.

12. Våga ge feedback

Till sist, ett extra litet råd på vägen. Som du förstått bygger det mesta här ovan på att du ska vara inkännande, läsa av situationen och våga testa dig fram. Förhoppningsvis har du hittat en person som ligger på din nivå vad gäller kyssar. Men om du känner att den andre gör saker som inte lirar med hur du vill bli kysst så ska du absolut våga ta upp det! Testa att demonstrera under kyssens gång, sakta ned ditt tempo om de är för ivriga, var mjukare om de går på för hårt, ta den där pausen om du vill ge utrymme för dem att kolla av läget med dig.

Annons

Om dessa hintar inte når fram, säg det med ord. Även konstruktiv feedback kan svida, men inlindad i fina komplimanger kommer den troligtvis att landa mjukare. Du kan till exempel säga, ”du är så sjukt snygg ikväll och jag älskar att vara nära dig. När vi kysser varandra så uppskattar jag att du gör det mjukt och med mindre tunga”. Gör det till en gullig övning att visa hur du menar – och violá, ni är på’t igen!

Foto: TT

Källa: Marie Claire

LÄS MER:

Varför kysser vi varandra för att visa kärlek?

Hångla för hälsan – därför borde alla kyssas mer

9 kändisar som fick sin första kyss på vita duken!

Annons