12 tecken på att du är lite för tight med din BFF på jobbet

12 tecken på att du är lite för tight med din BFF på jobbet

Har du också en kollega på jobbet som från början bara var en arbetskompis – men som övergick till att bli din bästa vän? En sån "kollega" kan vara skillnaden mellan att din arbetsplats bara är en plats där du jobbar till att det blir ett ställe där du vill vara mest hela tiden – bara för att få hänga med din bästis.
18 maj, 2016

Känner du också igen dig? Jag gör det definitivt. För ett par år sedan började jag höras off hours med min kollega Jennie, idag skulle jag nog kalla henne en av mina bästa vänner. Hon är just nu den person jag spenderar mest tid med bortsett från min sambo. Och det är kanske inte så konstigt, många träffar ju sin partner på jobbet, varför skulle man inte träffa en ny bästa kompis på samma sätt?

Men – det kan vara en fine line mellan att vara medarbetare och medberoende. För ELLE.com berättar arbetsplatspsykologen (är det ens ett yrke?) Karissa Thacker att en för nära arbetskamrat kan medföra rätt dåliga konsekvenser. Till exempel kan det få andra medarbetare att inte närma sig dig (eftersom du är så upptagen med din jobb-fru) och det kan i sig försämra möjligheterna att lyckas på jobbet, eller att skaffa nya vänner för den delen.

Om något av nedanstående stämmer in på dig så är det kanske tid för dig och din jobb-BFF att ta en liten paus från varandra och låta arbetsplatsen vara just en arbetsplats och inget annat. Eller? <3

1. BFF-tid = övertid

Du behöver stanna kvar på jobbet ett par kvällar i veckan för att faktiskt hinna med ditt jobb (eftersom du spenderar en femtedel av varje dag med din arbetsbästis vid kaffemaskinen/lunchbordet/skvallerhörnan).

2. Kompiskärlek på messenger

Ni skickar så många messenger-meddelanden till varandra under en dag att den röda cirkeln bara är borta när du sover (men oftast är den där igen när du vaknar).

3. Egna lunchställen

Du tänker då och då (och mår lite dåligt) över den där gången när hon gick och åt lunch på Salladsbaren med Sara på annons och det kändes som att hon var otrogen mot dig. Det är ju faktiskt ert ställe!

4. Dagisfasoner (!)

Du märker att andra arbetskamrater lämnar en stol ledig bredvid dig (eller henne) för att ni ska kunna sätta er bredvid varandra. (varningssignal 1).

5. När ”vi” ersätter du och jag

Du kommer på dig själv att plocka upp din telefon och plånbok och fråga ”Jahaja, var ska vi gå då?” när det egentligen var din kollega (bff) som blev medbjuden på lunch av er tredje kollega. Oops.

6. En del av ens förhållande

Din partner skickar sms till henne och ber dig ringa upp när hen inte kan få tag på dig.

7. Potejto-potato

Du märker att er chef ibland blandar ihop era namn, för att ni ändå är på ungefär samma plats hela tiden (varningssignal 2).

8. Separationsångest under semestern

Hennes semestervecka i Spanien (med sin familj) är den läääängsta och trååååkigaste arbetsveckan i ditt liv.

9. Lex: Filmen ”Fäst vid dig”

Du inser att folk frågar dig var din arbets-fru är om du spenderar för lång tid (läs: minuter) själv utan att hon är i närheten (nu blinkar röda lampan!).

10. Istället för rövarspråket

Ni har en egenutvecklad emoji-logik och kan bestämma när, var och hur ni ska äta lunch endast med tre små figurer.

11. Garderobskoll

Du kan direkt kommentera och ge komplimanger för varenda nytt klädesplagg/väska/örhänge eftersom du har koll på varenda arbetsoutfit i hennes garderob (okej, nu börjar det bli rätt obehagligt…)

12. Hemliga önskan…

Du hoppas i hemlighet att hon aldrig kommer att erbjudas ett nytt jobb, inte för att hon inte förtjänar det, men för att du inte vet vad du skulle ta dig till om hon skulle sluta.

Källa ELLE.com