Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

12 svenska kändisar som har blivit föräldrar i år

12 sep, 2019 
AvEmma Castman
Svenska kändisar som har fått barn 2019. Kenza och Cissi Fors är två exempel på kändismammor
Hittills har 2019 varit ett riktigt babyboom-år för våra svenska stjärnor. Här listar vi 12 kändisar som blivit föräldrar i år.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under 2019 har flera kändisbarn kommit till världen. I juni blev till exempel influencern Kenza Zouiten Subosic mamma för första gången, och knappt två månader senare fick kultur- och demokratiministern Amanda Lind sitt tredje barn.

Här är exempel på 12 svenska stjärnor som fått tillökning under året:

1. Linnea Henriksson och Wille Alin

I slutet av förra året avslöjade artisten Linnea Henriksson att hon och sambon Wille Alin väntade tillökning – och ett knappt halvår senare, den 18 april, kom nyheten om att det lilla livet kommit till världen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Paret blev föräldrar till en liten son, och kort efter förlossningen valde Linnea att dela med sig av babylyckan på Instagram. Hon la då upp en bild på sig själv och bebisen, följt av texten:

”Vill bara säga att jag och mina killar mår bra, stor som liten. Hörs igen lite senare.”

2. Penny Parnevik och Douglas Murray

Den 15 augusti blev Penny Parnevik och Douglas Murray föräldrar för första gången. Tillsammans fick de en liten son vid namn Atticus Jesper Thomas Murray, och sedan start har de delat med sig av bilder på bebisen i sociala medier.

Annons

I podcasten Pillowtalk har Penny även valt att berätta om sin förlossning – som gick bra, men var smärtsam:

”Jag kände hur värkarna blev starkare och starkare. Det är den värsta smärtan jag känt i hela mitt liv. Det känns som att någon mördar dig, det känns helt sjukt.”

3. Clara Hallencreutz och Fares Fares

Den 3 september kom Clara Hallencreutz och Fares Fares son till världen. Samma dag delade Fares en bild på Clara och den lilla pojken – som fått namnet Ziggy.

Det var i våras som paret avslöjade att de väntade sitt första barn tillsammans. Nyheten släpptes på Claras Instagram och bilden hon valde att publicera föreställde henne själv sittandes på en köksbänk samtidigt som Fares höll om gravidmagen. Till bilden skrev hon:

Annons

”Det är inte bara choklad i den här magen… jag kan knappt vänta till vi får träffa dig! Halvvägs där!”

https://www.instagram.com/p/B2CUfsPo59F/

4. Nikki Amini och Niklas Twetman

På ELLE-galan 2019 avslöjade TV4-profilen och Idol-domaren Nikki Amini att hon skulle bli mamma – och i juli kom nyheten om att hon och maken Niklas Twetman blivit föräldrar till en liten dotter vid namn Nilo.

”Vi är precis hemkomna från BB! Det är en mäktig känsla att kliva in genom dörren för första gången med vår dotter Nilo. Hon gör mig så lycklig och så doftar hon så himla gott! Kan inte riktigt få nog av henne. Vi mår bra och förlossningen gick bra. Stort tack till barnmorskor, undersköterskor och läkare på BB SÖS, så proffsiga och hjärtliga. Nilo kunde inte ha fått en bättre start i livet”, skrev Nikki på Instagram.

Sedan tidigare driver Nikki podcasten Bulle i ugnen tillsammans med stylisten Sara Biderman, och där delar de med sig av berättelser från mammalivet.

5. Michaela Forni och Damon Foroozesh

I januari i år berättade influencern Michaela Forni att hon och sambon Damon Foroozesh väntade sitt första barn tillsammans. Paret visade då upp den växande babymagen på en strand i Maldiverna – och i juli kom nyheten om att deras son kommit till världen.

Annons

På Instagram avslöjade Michaela att de valt att döpa sitt barn till Dante Forni och till Nöjesbladet berättade influencern om sina känslor efter förlossningen:

”Det är det absolut mäktigaste jag någonsin upplevt! Går inte att jämföra med någonting annat. Det är inte direkt skönt att föda barn men herregud vad det är värt det! Över en natt blev jag rikast i världen.”

6. Kenza Zouiten Subosic och Aleks Subosic

Tidigt på morgonen den 14 juni kom Kenza Zouiten Subosic maken Aleks son till världen. Det var i ett inlägg på Instagram som influencern först visade upp familjens nytillskott följt av texten:

Annons

”Den 14 juni klockan 05.06 kom denna stora pojke till världen och förändrade våra liv för alltid.”

Strax efter nyår berättade Kenza att paret väntade barn, och sedan dess har hon varit öppen om den tuffa vägen dit. Under flera års tid har hon och Aleks gått igenom påfrestande hormonbehandlingar och misslyckade IVF-försök. För trots sin unga ålder närmar sig Kenza klimakteriet, något som gjort det väldigt svårt för henne att bli gravid.

7. Maja och Victor Nilsson Lindelöf

I mars blev influencern Maja Nilsson Lindelöf och fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf föräldrar för första gången. Födseln var beräknad till i april, men i ett blogginlägg berättar Maja att läkarna valt att sätta igång förlossningen tidigare på grund av att bebisen slutat växa i magen. En jobbig process – men som slutade bra.

Annons

Den 25 mars visade Maja upp den första bilden på parets lilla son – som de valt att ge namnet Ted Louie. Till inlägget skrev hon:

”Jag vet inte vad man skriver för text till en bild på sin nyfödda son. Men här har ni det, livets bästa händelse fångat i två bilder.”

8. Amanda Lind och Björn Ola Lind

I början av augusti blev kultur- och demokratiministern Amanda Lind mamma för tredje gången. Hon födde en dotter på Sundsvalls sjukhus, och i ett inlägg på Instagram delade hon med sig av sin bebislycka:

”I fredags fick jag den bästa födelsedagspresenten man kan tänka sig, när vår dotter kom till världen. Vi mår alla bra och jag vill tacka personalen på Sundsvalls BB för ett mycket fint bemötande i en stor stund.”

Annons

Vidare skriver Amanda att hon är stolt över att vara en del av en feministisk regering där det är självklart att även ministrar kan skaffa barn och familj.

9. Sara Biderman och Danijel Sivcevic

I början av januari berättade kändisstylisten Sara Biderman att hon och sambon Danijel väntade sitt första barn tillsammans. Åtta månader senare, i augusti, delade Sara med sig av den första bilden på bebisen, följt av texten:

”Du som förändrade allt. Säg hej till Bonnie Biderman Sivcevic.”

Därefter har Sara delat ett par bilder på sin dotter i sociala medier, och i podcasten Bulle i ugnen delar hon frekvent med sig av berättelser från mammalivet.

10. Caroline Neurath och Niclas Engsäll

I juli blev SVT-profilen och ekonomijournalisten Caroline Neurath mamma för andra gången. Det var i april i år som Caroline avslöjade att hon och maken Niclas Engsäll väntade tillökning, och ett par månader senare delade hon med sig av en bild på sig själv och parets nyfödda dotter – som fått namnet Esther.

Annons

Till inlägget skrev hon:

”Esther är här och firar i detta nu ett dygn – med lite mer sömn.”

Caroline och Niclas har sedan tidigare dottern Judith, 5.

11. Lotta Schelin och Rebecca Hedin

I april gick den tidigare landslagsstjärnan Lotta Schelin ut med nyheten om att hon och hustrun Rebecca Hedin väntade barn tillsammans.

”Det känns fantastiskt på alla sätt och vis. Jag börjar ju ett nytt liv nu och då är detta en superhärlig start på det”, sa Schelin då till Aftonbladet.

Den 2 augusti kom parets son äntligen till världen – och ett par dagar senare gick Lotta ut med glädjebeskedet på Instagram:

”Äntligen är han här! Den 2 augusti föddes vår underbara lilla kille. Stabil mittback eller schysst djupledslöpare?”, skrev hon bland annat i sitt inlägg.

12. Cecilia Forss och Fredrik von der Esch

Skådespelaren Cecilia Forss och Fredrik von der Esch fick sitt första barn i början av februari. De blev föräldrar till en liten flicka vid namn Fredrika – och en vecka efter förlossningen delade Cecilia med sig av den första bilden på deras lilla dotter, följt av texten:

Annons

”En vecka av obeskrivlig kärlek.”

I samband med att Cecilia och Fredrik gick ut med att de väntade barn gjorde Cecilia en intervju med tidningen Mama, och då berättade hon att hon drömt om att bli mamma sedan barnsben:

”Jag har aldrig känt mig så lycklig! Jag tror att jag har förberett mig hela livet för att bli mamma. I femårsåldern började jag samla på antika dockor. Egentligen ville jag ha en lillasyster, som jag aldrig fick. Så i stället hamnade fokus på att bli mamma i framtiden.”

Foto: Skärmdumpar från Instagram

Läs mer:

Annie Lööf och maken väntar barn: ”Väldigt roligt”

Nour El Refai om tuffa graviditeten: ”Aldrig varit sjuk såhär länge”

Carina Berg om kampen för att bli gravid: ”Många tårar”

Annons