Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

12 skådisar som inte blev kända förrän efter de fyllt 30

21 jan, 2021 
AvMalin Ny
I dag är de kända över hela världen men det tog ett bra tag innan det stora genombrottet kom. Här är kändisarna som slog igenom efter 30!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärerBrand logo
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärer

Många kända skådespelare slog igenom i 20-årsåldern och ibland till och med tidigare än så. Andra däremot fick kämpa på ett bra tag innan de slog igenom för den breda massan.

Här är kändisarna som blev kända efter att de hade fyllt 30!

Naomi Watts

Naomi Watts.

Naomi Watts har tagit skådespelarjobb i tv-produktioner och filmer sedan början av 90-talet, men fick inte sitt stora genombrott förrän David Lynch-filmen Mulholland Dr. hade premiär när hon var 31 år. Sedan dess har hon blivit en stjärna att räkna med i Hollywood, och har även blivit nominerad till två Oscars.

Annons

Kerry Washington

Kerry Washington var 35 år när fick en roll i serien Scandal vilket också gjorde att hon blev känd över hela världen.

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy.

Melissa McCarthy tog sina första kliv som skådespelare på mitten av 90-talet, men det skulle dröja ända till 2011 och filmen Bridesmaids innan hon slog igenom rejält. Då var hon 41 år.

Annons

Jessica Chastain

Jessica Chastain.

Jessica Chastain slog igenom när hon var 34 år, då hon medverkade i både The Help och The Tree of Life på kort tid.

Jon Hamm

Jon Hamm.

Jon Hamm kämpade på som skådis både i 20- och 30-årsåldern i Los Angeles. Men det var inte förrän serien Mad Men började sändas år 2007 som han blev känd för den breda massan. Då var han 36 år.

Annons

Viola Davis

Även om Viola Davis hade synts i en del mindre filmroller innan var det inte förrän 2008 som hon slog igenom i filmen Doubt. Då var hon 43 år.

Jenna Fischer

Jenna Fischer.

Även Jenna Fischer hade problem att slå igenom efter att ha börjat jobba som skådespelare sedan mitten på 90-talet. Hon fick en del mindre roller här och där men fick sitt genombrott i rollen som Pam Beesly i den amerikanska versionen av The Office. Då var hon 31 år.

Annons

Bryan Cranston

Bryan Cranston.

En som verkligen fick vänta länge på sitt genombrott är Bryan Cranston. Han började inom skådespeleriet på 80-talet och fortsatte på 90-talet men lyckades inte landa några större roller förutom en roll i serien Seinfeld. När han var 44 år syntes han för en större publik i filmen Malcolm in the Middle, men serien Breaking Bad, som hade premiär strax efteråt, var det som gjorde att han slog igenom.

Kristen Wiig

Kristen Wiig.

Efter att ha blivit övertalad av en av sina lärare att satsa på en skådiskarriär bestämde sig Kristen Wiig för att flytta till Los Angeles efter universitetet. Där försökte hon livnära sig som skådespelare en längre period innan hon till slut blev en ordinarie medlem i komediprogrammet Saturday Night Live som 32-åring.

Annons

Harrison Ford

Harrison Ford.

Harrison Ford kämpade länge för att få stora roller, och lyckades inte förrän han var 33 år då han fick rollen som Han Solo i Star Wars.

Amy Poehler

Amy Poehler.

Skådespelerskan Amy Poehler började sin karriär som skådespelare med improvisationsteater och blev sedan en ordinarie medlem av Saturday Night Live när hon var 30 år.

Annons

Tina Fey

Tina Fey.

Precis som Kristin Wiig och Amy Poehler slog Tina Fey igenom när hon började jobba på Saturday Night Live. Hon fick även sitt stora genombrott i filmen Mean Girls när hon var 34 år.

Foto: TT

Källa: Actinginlondon

LÄS MER:

Kändisars reaktioner på installationen av Joe Biden

Kändisar i Hollywood som är föräldrar till tvillingar

Kändisnamnen som du har uttalat hel fel - så här heter de egentligen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons