Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

12 saker att göra på dejten – som är helt gratis!

07 sep, 2015 
AvOlle Arnell
Att gå på dejt är pirrigt, härligt – och ganska svårt. Vad ska man hitta på egentligen? Det får ju inte bli för dyrt heller. Vi tipsar om 12 saker att göra på nästa dejt, som dessutom är helt gratis!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ni vet hur det är. Man har träffat en person genom en kompis, på jobbet eller i en bar som man tycker om och man säger att man ska ”hitta på något”. Fint så – men nu då?

Vad är det här något man ska göra då som inte är för klyschigt och som den andra personen faktiskt kan tycka är ett bra förslag. Vare sig det är första, tredje eller femte daten så är det inte alltid helt lätt att föreslå något i osäkerheten om vad den andra personen ska säga och tycka.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Det behöver faktiskt inte ens kosta något, så scrolla nu neråt – här är 12 förslag på saker att göra på dejten som inte kostar en krona!

gif med texten " Oh, my god. I just got hot. Yeah, my pits are sweating. My stomach hurts. Oh, My god!"

Så sparar du pengar när du är på dejt:

1. Gå på en lång promenad. En promenad i solskenet är både trevligt och hälsosamt – så om partnern inte är den rätta har du åtminstone kommit upp i en bra siffra på stegmätaren för dagen.

Annons

2. Turista i din egen stad. Välj ett område eller en plats i din stad som ni träffas på, och sen utforskar ni området tillsammans. Inga måsten, bara en trevlig stund tillsammans, och ni kommer definitivt att ha saker att prata om; personer ni passerar, ställen ni hittar, sen ger det ena det andra och vips vet du mer om personen än du visste om att du undrade över.

3. Leta upp en gratis-konsert. Oavsett var du bor finns det oftast gratis saker att hitta på. Konsert, utställning, eller andra saker som sker i stan går snabbt att söka upp och besöka.

4. Prova geocaching. Den moderna formen av skattjakt växer sig allt större. Just nu finns drygt 2,7 miljoner skatter gömda runt om i världen. Gå in på geocaching.com och låt äventyret börja!

5. Föreslå en spelkväll. Det blir nog roligare om ni bjuder in ett par till. Fia med knuff, sten sax & påse och vänd-tia i all ära, men att spela spel är ofta roligare om man är fler än två.

Annons

6. Gå på museum. Du kanske inte ska föreslå att gå på det här burkkötts-museet. Men det finns ju som tur är många andra, mycket trevligare museer att besöka. Sök upp ett som är gratis i din stad!

7. Gör en god insats för andra. Föreslå volontärarbete! Visst det kanske inte är det sexigaste förslaget på den här listan, men samtidigt som ni hittar på något tillsammans visar du också att du är en person med hjärtat på rätt ställe. Allt ifrån att gå ut med hundar på hundhärbärgen (exempelvis här) till att hjälpa hemlösa eller på annat sätt utsatta människor gör att dina aktier som medmänniska garanterat stiger!

8. Filmkvällsmarathon. Nej, kanske inte det mest originella förslaget, men det är mysigt, mörkt, och ni sitter nära varandra. Dessutom löser du problemet med att välja film med att föreslå att den andra personen väljer först – och sen väljer ni varannan film efter det. En persons filmsmak kan säga mycket om en person!

Annons

9. Gå på öppet hus. Sök efter öppna hus och vernissager på valfri sökmotor och chansen är stor att du hittar en aktivitet de närmsta dagarna, och med lite flyt får ni dessutom något gott och drickbart i handen när ni kommer dit.

10. Ladda ner en karaoke-app. Oavsett om du har en pipa som Beyoncé eller låter mer som någon som inte borde ha sökt till Idol (men som ändå gjorde det) är karaoke alltid en ice-breaker. Det bli kul, vi lovar!

gif med kvinna som pratar i telefon i bil.

11. Provkör din drömbil. Snacka ihop er lite innan och hitta på en liten story. Bege er sedan till återförsäljaren för den där bilen som du gärna skulle köpa med inte har råd med och låt intresserade men samtidigt osäkra. När försäljaren frågar om ni vill provköra bilen: håll masken och säg något om att det nog skulle kunna hjälpa er på traven i ert beslut. Kör sedan en runda och fira er triumf!

Annons

12. Gå på musik-quiz. Okej, detta är en bubblare. Musik-quiz i sig brukar inte kosta något, men ställena brukar anta att man köper något medan man sitter där och tävlar. Det finns dock ingen lag på det sist vi sträckläste lagboken, så det är helt upp till ens eget samvete. Eller tänk så här: Visst, det kan väl få kosta en slant med ett glas vin, men ni kommer ju ändå kamma hem den där presentchecken på en middag på samma ställe så då har ni ju faktiskt till och med gått plus!

Bild med texten " When you find someone you wanna keep around, you do something about it"

Läs mer:

9 enkla grundtips för en lyckad dejt >

10 vanor du bara ser hos riktigt lyckliga par >

12 saker att göra på dejten – och alla är helt gratis >

Krönika: ”Så vet du när du har hittat den rätte” >

9 dejtingtips av Amy Schumer >

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons