Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

12 knep som boostar kärleken i ett distansförhållande

01 jul, 2019 
AvNina Nyström
Långdistansförhållanden – få det att fungera
Långdistansförhållande kan vara jättejobbigt – men också väldigt romantiskt och utvecklande för både förhållandet och er som individer. Det gäller bara att hantera utmaningarna på rätt sätt. Här är tolv tips som boostar kärleken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 ikoniska kärlekspar vi minnsBrand logo
6 ikoniska kärlekspar vi minns
Här är stjärnorna som varit tillsammans och skapat kärlekshistoria

Ingen går in i en relation med en önskan om att det ska vara långdistansförhållande. Men ibland blir det så ändå. Plugg, jobb eller andra förutsättningar som gör att ni inte kan ses när ni vill. Visst känns det jobbigt i början, men med rätt inställning kan långdistans funka hur bra som helst – och till och med få er relation att växa sig starkare. Här är 12 knep som lyfter ditt distansförhållande.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

1. Sätt grundreglerna

Inte superhett, men en viktig del för att ni båda ska känna er trygga och må bra i relationen. Sätt realistiska och sunda grundpelare och se till att ni är överens om hur ofta ni ska höras och ses, så att inte förväntningarna blir skeva.

2. Skicka röstmeddelande

Den fysiska distansen och de olika liv ni lever gör allt lite känsligare. Röstmeddelande är lite mer personliga och svårare att misstolka än ett vanligt SMS, dessutom gör ljudet av varandras röster att ni känner er närmare varandra. Och facetime eller skype vinner alltid över telefonen.

Annons

3. Prata bara när ni har något att säga

Det här är en ganska viktig punkt. Vissa ringer varandra med stor inlevelse om minsta grej, och det är kanon om det funkar. Men att höras alldeles för ofta kan också bli en belastning, något man ”måste” göra. Om du då inte tycker att du har något särskilt att säga, kan tystnaden snarare skapa en distans mellan er – en känsla av att ni inte har något att prata om längre (trots att ni hade massor av tysta stunder ihop tidigare).

4. Träffa varandras vänner

När ni ses längtar ni såklart efter tid på tu man hand. Men det är också viktigt att känna att ni är delaktiga i varandras liv. Kolla tillsammans in din partners jobb, favoritfik, gym och träffa hens vänner, så att du har ansikte på dem när hen pratar. Det får dig att känna dig mer involverad.

5. Boa in dig

Även om du inte är där så ofta får lite kläder och småprylar dig att känna dig mer hemma i din partners bostad – och påminner dagligen din partner om att det är ni två som hör ihop.

Annons

6. Kolla serier ihop

Ha alltid en eller två serier som ni bara får se ihop. Sätt på skype, hämta popcornen och ha tv-date på distans. Då har ni något gemensamt att se fram emot, skratta åt och prata om.

7. Boka flera dejter i förväg

Planera in hur det närmaste halvåret ser ut så att ni vet när ni ska ses nästa gång, och gången efter det. Det ger er båda en trygghet, något att se fram emot och en känsla av gemensamma planer.

8. Skriv ner detaljer din partner berättar för dig

En viktig punkt. Skriv in i kalendern att din partner har ett viktigt möte eller läkartid och så vidare, och skicka ett meddelande för att önska lycka till eller fråga hur det gick. Det gör er delaktiga i varandras vardag och du visar din partner att du bryr dig om det små sakerna i ens liv.

9. Ha alltid en mys-tröja

Se till att alltid ha ett par plagg som luktar som din partner – och lämna något hos hen som luktar som du. Skicka nya på posten om doften går ur. Stora, sköna t-shirts är det bästa.

Annons

10. Göm presenter

Det behöver inte vara dyra saker. Det kan vara hens favoritgodisar, en bok eller små kärlekslappar – sådant som påminner din partner om dig då och då.

11. Påminn er om målet

Prata om era framtidsdrömmar och allt bra den här utmaningen har inneburit för er. Ett tydligt mål, oavsett om det ligger långt in i framtiden, är klart bättre än en outtalad tidsram. Och påminn hela tiden varandra om varför ni valt att vara vid varandras sida trots att det är jobbigt.

12. Passa på att njuta av egentiden

Häng med dina vänner, läs en kvällskurs, sätt ett träningsmål, börja med en ny hobby. Att ha roligt och utveckla dig själv är det bästa du kan göra medan du längtar.

Inspirerat av: Women’s Health

Foto: Dear Johan

Läs mer:

Linnéa: Vi har haft distansförhållande i fyra år – så får vi det att funka

Sandra Beijer: Om att vara 4 500 kilometer ifrån varandra

Annons