Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

11 tecken på att du är beroende av sociala medier

03 aug, 2016 
AvNina Campioni
Erkänn att det här stämmer rätt så bra in på dig?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

LÄS OCKSÅ: 13 problem bara vi Instagram-stalkers förstår…

1. Det första du gör om du vaknar mitt i natten är att kolla Facebook på din telefon. Även om du inte fått några notifikationer – du känner bara för att scrolla lite.

2. Varje morgon scrollar du igenom hela Insta-flödet tills du kommer till den sista bild du såg innan du gick och lade dig. Gud förbjude om du missar senaste posten från Kylie Jenner.

3. Du har varit uppkopplad på Facebook på din laptop SAMTIDIGT som du kollat Facebook på din telefon. Erkänn nu!

4. ”Couldn’t load tweets” är ditt mest irriterande felmeddelande. Det betyder att du har nått botten på infinite scroll mer än en gång.

5. Du är grym på att sociala medier-stalka. Du har mer än en gång en tråkig tisdagkväll upptäckt att du plötsligt via länkar, bilder och andra klick tagit dig hela vägen till din ex-killes systers mans bästa kompis mammas hunds dagmattes pojkväns kusin. Och där sitter du nu och undrar vad kusinen gör för spännande.

Annons

6. Du har fått klagomål på att du svarar enstavigt och missar en hel del i konversationer. Samtidigt blir du irriterad på dina vänner, mamma, pappa, pojkvän för att de skriker åt dig att lägga ner telefonen och sluta scrolla samtidigt som ni pratar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

LÄS OCKSÅ: 20 tecken på att du är en Tinder-missbrukare!

7. Du får panik varje gång Facebook, Instagram, Twitter etc gör en uppdatering. Du har tryckt upp t-shirts med ”Rör inte min feed” tryckt på dem och när Instagram ändrade sin algoritm fick du en inre kris.

8. Du uppdaterar din profilbild en gång i veckan. Du gillar att keeping it fresh.

9. Du har slutat kolla tv-serier på din dator i sängen före läggdags. Du har hört att det inte är bra för dig. Istället kollar på du din telefon…

10. Ibland när du träffar vänners vänner är du osäker på om du ska fråga vad de heter eller om du ska säga till dem att du hoppas att de hade en fin semester i Barcelona i somras. De såg ut att ha det fint på Facebook-bilderna i alla fall.

11. När du läser det här blir du lite äcklad över hur mycket det stämmer och går genast ut på Facebook för att berätta att du ska dra ner på sociala medier.

Annons