11 tecken på att din partner älskar dig – på riktigt

02 jun, 2016 
AvJoel Linde
Det kan var svårt att säga "jag älskar dig", och ännu svårare att visa det. Men om din partner gör följande saker är det starka tecken på att du faktiskt är älskad.
Annons

Den välrenommerade professorn i psykologi, John Gottman, är känd för sina storsäljande relationsböcker. Utifrån hans litteratur har psykologiprofessorn Susan Krauss punktat upp 11 saker som är tydliga indikationer på äkta kärlek.

11 starka tecken

1. Har respekt för dina åsikter

Ny forskning indikerar tydligt att det är fullt möjligt för människor med väldigt olika politiska åsikter att vara lyckliga i ett förhållande. Det viktigaste är inte att ni tycker likadant, utan hur öppna ni är för att acceptera varandras livsåskådning, och visar att ni gör det också.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

2. Inkluderar dig i beslut

Det fattas många beslut i ett förhållande, om allt från vad som ska handlas till hur pengar ska investeras. Och även om det är naturligt att bli ”experten” på vissa områden är det viktigt att visa sin partner att hans eller hennes åsikter och tankar är viktiga.

3. Tycker om att prata minnen

Annons

Par som återupplever sina gemensamma minnen på ett positivt sätt kan stärka sina band till varandra. Om din partner tar upp sina minnen från ”gången då ni…” antyder det att era delade erfarenheter spelar en viktig roll i din partners liv.

4. Litar på dig

Par som håller ihop länge vill gärna ha lite koll på var deras partner befinner sig, har forskning visat. Det har inte att göra med att de inte litar på sin partner, utan att de bryr sig om varandra. Någon som verkligen älskar och litar på sin partner har inget behov av att snoka i hennes mobiltelefon eller fråga ut henne om hen kommer hem sent.

5. Vill spendera tid med dig

En viktig indikator på en persons hängivelse i ett förhållande är att hen är villig att investera tid i det. Även om man har fullt upp med arbete och andra måsten bör han eller hon använda den tid som finns över till att prioritera er tid tillsammans.

6. Frågar om din dag

Annons

Om din partner verkligen bryr sig om dig vill hen också höra om hur du har det, och om dina höga och låga stunder under arbetsdagen. Ett förhållande utvecklas genom att ni pratar och håller alla möjliga kommunikationsvägar öppna.

7. Hjälper dig när du behöver det

Om du till exempel är väldigt teknik-kunnig och din partner behöver teknikhjälp känns det schysst att hjälpa till om hen ber om det. Detsamma gäller så klart om du har huvudvärk – då bör du inte ens behöva fråga innan hen sitter i bilen på väg till närmaste mack. Det handlar om prioriteringar.

8. Får dig att känna dig nöjd med dig själv

En partner som verkligen bryr sig om dig bör också stärka ditt självförtroende och självkänsla. Det betyder inte att man aldrig kommer var oense eller bråka, men om du verkligen känner att din partner i det stora hela stärker dig så kommer ni vilja spendera mer tid tillsammans, och du kommer också att må bättre när ni är ifrån varandra.

Annons

9. Visar ömhet

Även om man inte behöver ha sex varje dag så är det viktigt med fysisk närhet för att stärka ett förhållande. Det kan röra sig om att lägga handen på axeln eller andra gester som visar att hen känner en vital koppling till dig.

10. Tittar på dig

De ickeverbala signalerna säger mycket om hur någon verkligen känner för en annan människa. Att din partner väljer att titta på dig när du pratar med honom eller henne antyder att hen tycker om att vara i ditt sällskap. Ni behöver inte stirra varandra i ögonen; det räcker med små blickar för att sända signaler som bekräftar er kärlek.

11. Står upp för dig

I filmer och litteratur är det ett återkommande tema att människor står upp för sin partner utan förbehåll. Att göra detta, och stötta varandra mot yttre attacker av olika slag, är ett bra sätt att bilda tätare band i ett förhållande.

Text via Psychology today.

5 viktiga egenskaper du vill att din partner ska ha
5 viktiga egenskaper du vill att din partner ska ha

Läs mer:

Annons