Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

11 saker vi som alltid fryser garanterat känner igen oss i

29 nov, 2017 
AvMikaela Alex
Detta känner du igen om du alltid fryser.
Fryser du hela tiden? Alltid kall om händer och fötter? Då har du med största sannolikhet upplevt det här 11 känslorna...
Annons

Kvinnor är ibland mer frusna än män, och det har sina biologiska orsaker. När en person fryser drar kärlen i huden ihop sig och mer blod forslas till kroppens vitala organ. Eftersom kvinnor överlag har ett tjockare fettlager hamnar blodet djupare vilket förstärker köldupplevelsen.

Kvinnors ytliga hud, till exempel på händerna, är dessutom tre grader kallare än mäns. En rapport har även visat att kvinnor är känsligare för omgivningens temperatur.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Men även bland kvinnor finns det en del av oss som fryser lättare och oftare än andra. Är du en av dem? Då kommer du garanterat att kunna relatera till dessa punkter:

1. Skållhet dusch

Om någon använder duschen efter dig får du ofta höra skrik där inifrån när de drar igång vattnet. Men du förstår inte varför, eftersom vattnet aldrig kan bli tillräckligt varmt (enligt dig).

2. Vinter-outfit

Du vet att det inte är någon idé att försöka klä sig för fint under vinterhalvåret. Antagligen kommer du behålla jackan på hela kvällen. Och klänning eller kjol tar du bara om du vet att det blir tillfälle att ta av sig termobyxorna innan ni kommer fram till festen/restaurangen/teatern.

Annons

3. Blodet före modet

Den här trenden med vinterjackor UTAN knäppning må vara snygg – men helt värdelös för dig som fryser jämt. Och en snygg basker byter du mot den där jägarmössan med öronflärpar. Jeansen kanske inte sitter lika snyggt med långkallingar under – men du slipper i alla fall gå runt och huttra. Vintern är inte din modehögtid, helt enkelt.

4. Bästa uppvärmningen

När du inte har en brasa framför dig eller tillgång till rinnande varmvatten – var gör du med dina stelfrusna fingrar? Klämmer in dem mellan låren såklart. Eller i armhålorna. Eller så sätter du dig på dem. Omgivningens höjda ögonbryn är det bara att strunta i.

5. Du hamstrar värmeprylar

Kallt på kontoret? Du vet precis hur det ska hanteras. Kontorskoftan hänger ständigt över stolen, din halsduk kan användas som snyggscarf och under skrvibordet har du ditt eget lilla element eller värmefläkt. För inget är ju så jobbigt som att skriva en rapport med köldstela fingrar…

Annons

6. Din partner vet sin främsta uppgift…

Lår och armhålor i all ära – men inget är så skönt att värma sig på som någon annans härliga mage! Eller rygg. Och du förstår ju att det inte är jätteskönt att få någons iskalla händer just där. Men ditt värmebehov trumfar hens köldchock.

7. Andras oförståelse

”Äsch, det är ju inte ens minusgrader”. Håll truten, jag dör ju här!

8. Vädring schmädring!

När någon istället klagar på att det är för VARMT och kräver att få öppna ett fönster!

9. Oförskämda kollegor

…och när du säger nej får du till svar, ”äh, ta på dig en tröja” – trots att du redan har tre tröjor, dubbla sockor, långkalsonger, vantar och filt på dig.

10. Tidsaspekten

Du är lite mer sengångarlik på vintern. Och inte bara för att ditt blod håller på att frysa till is, utan också för att saker som att tvätta händerna, torka håret, duscha, dricka kaffe, basta, laga mat – ja, allt som innefattar värme på något sätt – måste dras ut på för att maximera tiden nära värmekällor.

11. Evigt tillstånd

Hur mycket du än värmer dig tycks du aldrig bli varm nog.

Foto: IBL, Giphy, Twitter

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons