Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

11 saker bara du som jobbar hemifrån förstår

20 jan, 2022 
Carrie jobbar hemma
Denimfobi och de många googlingarna på den bästa dammsugaren. Men också skammen över din snapscore och det plötsliga hatet mot all din inredning. Jobbar du också hemma? We feel you!
Annons
5 Ergonomiska övningar under hemmajobbetBrand logo
5 Ergonomiska övningar under hemmajobbet

För många av oss (mig själv inräknad) är vi nu inne på år två av hemmajobb. Och jag vill inte säga att jag vant mig. Snarare anpassat mig. Eller tvingats anpassa mig. Coronapandemin är tyvärr inte över. Rekommendationerna har i flera omgångar lydit hemmajobb.

Om någon hade frågat mig om hur det skulle kännas att jobba hemma i två år innan jag testat det hade jag typ svarat ”otroligt, då kan jag ha pyjamas hela tiden”. Och det KAN ju absolut vara underbart med hemmajobb vissa dagar. Men det är ju tbh även vidrigt.

Annons

Disclaimer här: Om du är en person som måste vara på plats på arbetet kan det såklart också kännas vidrigt just nu av andra skäl. Om du jobbar inom vården kommer här en styrkekram och en uppmaning om att sluta läsa redan nu.

Här är 11 saker du som jobbar hemifrån förstår:

1. Du har börjat hata all din inredning

Cameron Diaz i The Holiday
Är ditt badkar också för litet? Själv äger jag inget.

Det blir toppen med ett runt köksbord och det gör ingenting att det kom lite färg på listen när du målade om, brukade du tänka när du kom hem. Om du ens tänkte på din möblering och dina färgval dagligen alls. Men plötsligt en dag i hemmajobbandet nådde du en punkt då du stirrat på alla dina saker tillräckligt länge för att ångra alla dina inredningsbeslut. Och den där jävla färgen på listen får dig att vilja skrika rakt ut.

Annons

2. Du har blivit allergisk mot jeans

Britney Spears och Justin Timberlake i denim
En look jag inte hade orkat klä på mig.

Ja, det är underbart att jobba i mjuka byxor. Det faktum att det på riktigt går att ha seriösa möten i pyjamasbyxor är en blessing. Men också en curse. Efter dag 557 av athleisure (det är så vi benämner våra mjukiskläder nu!) vet du inte längre var dina jeans är. Och bara känslan av att din hy ska möta det inte lika mjuka materialet denim ger dig kalla kårar.

3. Du har en ny klädstil du inte vet vilken det är

Jennifer Aniston i Vänner
Jag varje dag i hemmajobbet då jag försöker testa en ny arbetsställning.

Vårt mjukisliv har tagit över världen så mycket att även catwalken fylls av praktiska looks. Men inte bara! Faktum är att det finns andra trendenser. Det säger i alla fall mina modekollegor. Det sjuka är dock att du inte längre vet vad du ska ta på dig för utflykter ut i den riktiga världen. Det positiva med det är att om du någon gång velat byta stil, men känt dig stressad över en eventuell reaktion från omvärlden så is now the time.

Annons

4. Ditt största intresse stavas: gå

Mammorna i Big little lies
Mammorna i Big little lies körde skitsnacksjogg vid stranden – ett fritidsintresse jag kan tänka mig att överväga.

Dagens mest spännande aktivitet är den dagliga promenad du tvingar dig själv att ta för att ”inte tappa det”, som man säger. På Tiktok-språk kallas den ”the daily depression walk”. Och det är ju exakt vad det är. Provocerande banalt att ditt mående förbättras av att du går en sväng varje dag. Tack då, urtidsmänniskan inne i oss alla.

5. Du tror att du gillar att baka

Eldar ostbågar i Nymo
Never forget ett av de starkaste ögonblicken i Nymo när Jenny Strömstedts ostbågsfail blev en världsnyhet <3

Ska jag inte testa något kul recept? Säger du till dig själv efter att ha scollat Tiktok 40 minuter i sträck. Det ser ju faktiskt inte så svårt ut med sånadär Squid game-kakor. Klipp till: Ditt kök håller på att brinna upp, ingenting blev gott och nu är det stökigt.

Annons

6. Du googlar på olika dammsugare dagligen

Monica i Vänner dammsuger dammsugaren
Monica i Vänner, alla pedanters ikon.

Alla 30 something personer jag känner har plötsligt blivit besatta av dammsugare. Antingen är det något som händer när man går från att vara 29 år och 364 dagar till att bli 30 år. Eller så är det bara pandemin. Men plötsligt är alla mina messengergrupper fulla av frågor om dammsugartips.

7. Du är fascinerad över hur snabbt du kan stöka ner

Cassie i Euphoria säsong 2
Cassie i säsong 2 av Euphoria är oss alla i hemmajobbandet.

De flesta vet om de tillhör gruppen pedanter eller stökiga personer. Som (stolt) pedant är jag lika delar fascinerad som förskräckt över hur snabbt jag kan stöka ner ett rum. En kaffekopp här, en vattenflaska där, ett mellis hit och ett läppglans dit. Plötsligt sitter jag i en vidrig mix av intorkat kaffe, smulor och diverse ting.

Annons

8. Dina ögonfransar och hy mår bättre än någonsin

Zoë Isabella Kravitz i Big little lies
Jag kollade framför allt på Big little lies för handlingen men en liten del av mig kollade också för att imponeras av Zoë Kravitz hy..!

Om du är en person som använder smink vet du att ögonfransarnas favoritgrej inte är att målas varje morgon för att senare på kvällen skrubbas. De tenderar liksom att falla av om du gör det för aggressivt. Själv sminkar jag mig mycket mer sällan under pandemin. Det har fått både mina fransar och hy att må bättre än vanligt.

9. Dina husdjur har blivit sällskapssjuka på en ny nivå

Joey i Vänner med sin anka
Ingen av mina kollegor har skaffat anka... ännu!

Jag har själv inga husdjur vilket beror på att jag är pälsdjursallergiker. En egenskap mina vänner älskar att håna mig för eftersom jag råkat göra det till en del av min identitet. Men nu är det så. Jag har dock insett att alla mina kollegors djur behöver mycket uppmärksamhet. Annars blir de ledsna och arga. Inte mig emot eftersom det betyder djurbesök i teams. Dessutom allergivänligt!!!

Annons

10. Du undrar om det var såhär Lindsay Lohan kände sig

Lindsay Lohan med fotboja
Lindsay Lohan på väg till frisören i fotboja.

Några av 2000-talets mest ikoniska bilder är dem på Lindsay Lohan då hon är i husarrest med elektrisk fotboja. Många gånger i mitt hemmajobb har jag funderat över skillnaden på mitt hemmajobb och en eventuell husarrest. Sedan slår det mig att Lindsay Lohan hade tillgång till pool. Och kunde gå till frisören. Och att en av rubrikerna löd ”Trapped in paradise”. Och då inser jag att hon hade det roligare än mig.

11. Du skäms för din snapscore

Nya Gossip Girl

Är det som millennial ute att prata om snapscore? Aja. En del i mitt hemmajobbande består av att jag och mina vänner snapar random saker till varandra. Framför allt diskuterar vi ofta vilka krämer vi ska/har beställt, varför vi är irriterade på diverse personer samt vilka tv-serier vi kollar på just nu. Tjej kliché? Jag?! Kanske är du som jag och har högst snapscore i ditt umgänge. Men man kan faktiskt inte alltid vara modest! Äg din snapscore.

Annons
Annons