11 problem personer utan barn har med småbarnsföräldrar!

Är du i åldern där flera av dina vänner börjat skaffa barn, era utekvällar blir färre, allt handlar bara om barnen och du har ingen att uttrycka din frustration med? Här är listan för dig – 11 punkter som bekräftar att du inte är ensam.
06 juli, 2016

11 saker du (förmodligen) stör dig på

1. Facebook består av bilder på barn, barn och återigen barn.

Alltså, många av oss som inte har barn gillar verkligen att se bilder av våra vänners söta och mysiga barn – men kanske inte tio gånger om dagen. Det finns en maxgräns på hur många likes man kan ge. Snälla, tvinga mig inte att skaffa webbläsaren UnBaby.

2. Ingen vill – eller kan – gå med dig ut på krogen.

Det behöver inte vara så att de inte vill – de har bara varken tid eller ork. Det ska ammas, fixas och ammas igen. Och sen när tiden finns, ja då har de hunnit somna på soffan. Kul. Sov gott.

3. Att festa har plötsligt fått en helt ny innebörd.

Nu för tiden lyder inbjudan ”Välkommen på aftonmingel!”, festerna slutar senast 20:30 och ingen alkohol serveras – vad har barnen gjort med er? Är det monster ni ploppat ut?

4. Instagram är inte sig likt.

Här florerar det bilder från kladdiga luncher, utflykter till lekplatser och diverse närbilder på söta tår eller leenden. Inspirationsnivån är väldigt låg. Om man vänder på det är det egentligen positivt – du använder inte sociala medier lika mycket längre.

5. Samtliga födelsedagskalas hålls från och med nu på lekplatser. Mitt på dagen.

Att spontant mötas och fira födelsedagen vid midnatt inklusive alldeles för många flaskor cava – those day’s are over. Nu samlas vi stillsamt vid närmaste lekplats, dricker kaffe och njuter av lukten av urin.

6. Det är absolut förbjudet att svära.

För oavsett vilket litet ord man använder kommer barnen men sina jättestora öron kunna ta efter. Förslag på andra ord: attans, järnpiller eller åhnej.

7. Jämför ALDRIG ett barn med ett husdjur.

Ja, ja ja – vi vet att man inte kan jämför djur med barn. Vi försöker bara förmedla en känsla av att ta hand om någon annan än en själv, att vilja leva för någon annan. Och enligt dig är en hund gulligare än en kladdig unge (sorry not sorry).

8. Du får en anledning att köpa barnkläder.

Du kanske inte just nu drömmer om att skaffa barn själv – men alltså, barnkläder är ju underbart! Nu blir dina vänners barn ännu sötare, i de trendiga och coola plagg du köpt.

9. Att instagramstalka killar har övergått till bildspel med barn som badar.

Vem ska man nu kolla söta killar på Tinder med? Ens hund?

10. Du känner dig en aning utanför.

Du känner dig efter i livet för att du inte skaffat familj. Däremot har du möjlighet att bestämma själv – göra vad du vill, äta vad du vill, lyssna på vad du vill, sova hur länge du vill.

11. Prova att känna på känslan.

Det hjälper faktiskt att försöka tänka sig själv i situationen med barn. Det kanske visar sig att du faktiskt vill ha barn, eller inte. Oavsett svar är det en berikande erfarenhet.

Läs mer:

10 saker som föräldrar börja göra när de får en bebis

11 saker du aldrig skulle göra när du fick barn – men gjorde direkt

10 saker alla föräldrar borde säga till sina barn på direkten