Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

11 inspirerande citat om att leva ensam

25 maj, 2020 
AvNina Nyström
Carrie Bradshaw
Elva kända personers inspirerande och peppande citat om singellivet och fördelarna med att leva ensam.
Annons
Beyoncés 5 mest inspirerade citatBrand logo
Beyoncés 5 mest inspirerade citat

I princip alla människor lever som singlar under en del av livet. Vissa under längre perioder, andra under kortare. Ibland kan det kännas tufft och ensamt – men att leva själv stärker dig mycket.

Singellivet öppnar många dörrar, ger dig chans att hitta nya vägar – och så har man såklart väldigt mycket roligt. Utnyttja dina singelperioder till max: Lär dig göra det bästa av nackdelarna och njut fullt ut av fördelarna.

Här är elva citat som verkligen peppar dig att leva ditt allra bästa singelliv:

Carrie Bradshaw

”Att vara singel brukade förknippas med att ingen ville ha dig. Numera betyder det att du är rätt het och tar tid på dig att bestämma hur du vill att ditt liv ska se ut och vem du vill leva det med.”

Oscar Wilde

”Att älska sig själv är början på en livslång kärlek.”

Drew Barrymoore

”Det är ironiskt att vi skyndar igenom singellivet som att det vore en sjukdom eller något vi ska överkomma. Men en dag kommer du, med största sannolikhet att träffa någon, och så är det borta. Och när det är över, då är det verkligen över. Varför berättar ingen för oss hur viktigt det är att njuta av att vara singel och leva själv?”

Rihanna

Rihanna

”Män behöver uppmärksamhet. De behöver kraft och att man stryker deras ego med jämna mellanrum för att de ska klara sig. Jag kan ge det till min familj, jag kan ge det till mitt jobb – men jag vill inte ge det till en man just nu.”

Annons

Wiz Khalifa

”Att du är singel betyder inte nödvändigtvis att du är tillgänglig. Ibland behöver du helt enkelt sätta upp en ‘Stör ej’-skylt på ditt hjärta.”

Nitya Prakash

”Att vara ensam är bättre än att vara med fel person. Ibland har de som flyger ensamma de starkaste vingarna.”

Hermann Hesse

”Kroppsligt är alla vi singlar. Själsligt är ingen helt solo.”

Kelly Rowland

Kelly Rowland

”Att vara singel handlar om att hylla och uppskatta den plats som är din.”

Emma Watson

”Det tog tid för mig att komma hit, men nu är jag väldigt nöjd med att vara singel. Jag kallar det ‘self-partnered”

January Jones

”Det måste vara någon som är så fantastisk att jag vill göra plats för den människan. Någon som bidrar till min lycka – inte tar den ifrån mig.”

Annons

Taylor Swift

”Jag rekommenderar alla mina vänner att vara ensamma ett tag. När du är kär eller ihop med någon, så filtrerar du alla dina livsbeslut genom deras ögon. Men när det är bara du under en längre period, helt utan påverkan från någon annan, det är då du kommer på vad du verkligen vill.”

Foto: TT

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons