11 anledningar till att ALLA borde ha en hund

11 anledningar till att ALLA borde ha en hund

1. Du kommer ut i friska luften
02 oktober, 2015

Står du i inför beslutet att köpa hund eller inte? Behöver du övertala någon? Har du en hund redan så säger vi grattis! Vi har listat 11 anledningar till att ALLA borde ha en liten vovve hemma. 

Hunden kallas människans bästa vän och det rådet väl delade meningar om huruvida det stämmer eller inte. Hur det än är med det så tar hunden med sig massa bra saker dit den kommer. Vi har listat 10 anledningar till varför alla borde ha en hund hemma.

Promenaden ger dig frisk luft, bolleken likaså. Om du har med hunden på stan så väljer du 8 gånger av 10 att sitta ute. Om man slår samman antal gånger som en hundägare går ut/kommer ut/sätter oss ute på grund av hunden så förstår man att hunden är upphov till något bra.

Visst kan vi ta promenader själva, men helt ärligt: hur ofta känner du när du kommer hem efter en lång arbetsdag att ”nu vore det mysigt att gå 3 km i blåsten?”. Med en hund hemma så är det inget val – och du kommer därmed ut, vilket humör du än är på, eller vilket väder det än är.

Förutom att de kan göra rätt roliga saker ibland så är den största anledningen till gladare humör att det inte GÅR att fortsätta vara arg på chefen/kompisen/sig själv när man kommer hem och möts av ett helt sjukligt glad djur, som studsar och snurrar och piper och bara vill vara din bästa vän. Och allt du gjorde var att komma hem.


What´s not to like?!

Delvis på grund av ovanstående punkter. Men det finns forskning som visar på friskhetseffekten av hund på många sätt. Till exempel är det inte så att barn som växer upp med djur utvecklar allergier, utan tvärtom: de löper mindre risk att utveckla allergier.

Hundar har en förmåga att känna av stämningar och fatta läget. De vet vad som är på g när du börjar packa (resa), de vet exakt vad som är på gång när du börjar skramla med kastrullerna (äta) – och de känner direkt av när du är ledsen eller nedstämd. Och inte sällan kommer de för att trösta. Och de finns alltid där för dig.

Säg hejdå till ensamheten. Du behöver aldrig äta ensam, aldrig sova ensam, aldrig tillbringa en lördagkväll ensam, aldrig resa ensam. Allt blir roligare med en hund som sällskap.

En hund är ett flockdjur. Hunden vill tillhöra en flock (din) och kommer att vara evigt lojal den flock den blir en del av som liten (eller stor för den delen). Den kommer aldrig att välja någon annan före dig så länge du behandlar den väl (om hen inte kommer med bacon i fickan – men det är fusk!). Lojalitet är en av grundstenarna till ett tryggt liv.

Förutom det gamla hundtricket som enkelt kan appliceras på vem som helst, när som helst (det funkar verkligen!) så finns det studier som visar att folk med hund oftare pratar med andra människor (det finns ju ständigt ett studsande, skällande, glatt samtalsämne). Och alla är potentiella nya vänner.

Hur mycket möten som än väntar, hur mycket irritation eller orosmoln som än finns för dagen – så får man snabb distans till det när en nyvaken vovve trycker huvudet mot ditt bröst och bara vill bli kliad på magen.

Motivering till den här punkten? Eehh… de är bara väldigt gulliga. När de sover. När de badar. När de vill leka. När de springer. När de sitter. Bara den här punkten själv borde räcka för att motivera någon till att köpa hund.

Ok, det gäller kanske inte alla. En average golden retriver som älskar att rulla sig i lera kanske inte är ens bästa läkare. Men hundar KAN dofta sig till cancer, till exempel genom människans andedräkt. Fatta potentialen i det här djuret…

Foto Instagram/Stella pictures 

Läs mer: 

10 saker vi vill ge tummen ner på Facebook

10 vanor du bara ser hos riktigt lyckliga par