10 snabba med OS-aktuella Sarah Sjöström

Simmaren Sarah Sjöström är sportambassadör för svenska OS-kollektionen. ELLE 
ställde 10 snabba till 
Sveriges mesta guldhopp!
05 augusti, 2016

LÄS OCKSÅ: Han postade en träningsvideo med sin katt – nu är internet som galna!

1. Är det viktigt att ha fina träningskläder? ”De måste vara funktionella, samtidigt är det schyst när de är fina. Det blir lite roligare att träna när man har snygga och sköna kläder.”

2. Hur modeintresserad är du? ”Jag är intresserad, men köper inte de där superdyra plaggen eller skorna. Jag är rätt sparsam.”

3. På Idrottsgalan bar du en klänning i ekologisk siden från H&M, var hänger den nu? ”I min garderob faktiskt. Just nu har jag två klädkammare … Vi har flyttat så jag har gått från en överfull garderob till jättemycket plats och ordning.”

4. Vad består din garderob av? ”Mest jeans och T-shirtar. Men om jag ska på ett event så köper jag ofta något nytt för just det tillfället.”

5. Favoritdesigner? ”Jag gillar svenska märken. Tiger of Sweden, Filippa K och H&M såklart.”

6. Hur många timmar per dag tränar du? ”De dagar jag kör dubbla simpass blir det ungefär fem timmar, men det varierar. Simträning kräver både mycket tid på gym och många timmar i bassängen, man kan lätt simma 5–6 mil på en vecka.”

7. Vilka muskelgrupper tränar du mest? ”För mig är det mest fokus på bålstyrka och över–kropp, ben kör vi också men inte lika mycket.”

8. Hur många chins klarar du? ”Jag har gjort 11, men jag kör hellre få chins med extra vikter, det är bättre träning för mig.”

9. Vad äter du helst? ”Jag älskar hamburgare, har testat alla nya hamburgerställen som dyker upp här i Stockholm. Jag gillar pizza också, men det är kanske inte det man äter varje dag. Hemma på kvällarna blir det ofta något som går snabbt att laga. Men det är min kille som lagar all mat. När jag skulle stå för middagen i går så gick brandlarmet fyra gånger så jag överlåter det åt honom, haha.”

10. Hur semestrar du efter OS? ”Jag brukar vara rätt trött efter säsongen så det blir ofta lugnt hemma eller på landet. Bara sitta på verandan och sola.”

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: