Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

10 smarta karriärtips med Daniel Redgert

22 jun, 2015 
AvAxel Scholtze
Annons

Daniel Redgert är 23 år gammal, chef för Perfect Day Medias PR- och profilavdelning, nattklubbschef på Kåken, bloggare hos Expressen och hela Sveriges kändiselits lilla sweetheart – ett mediageni med andra ord. Han har ungefär alla som någonsin deltagit i Fångarna på Fortet, alla Stockholms dörrvakter och hela it-klicken av modebloggare i sin telefonbok. Under sin korta karriär har han med sina moderna verktyg blivit en viktig mediaprofil och fortsätter dagligen att skapa innovativa marknadsstrategier.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Vi bad Daniel lista sina 10 bästa, smartaste, genialiska och hemliga karriärtips.

1. Gör dig uppmärksammad! Skicka så många onödiga mail som möjligt till folk du vill ska se dig. Hannah&Amanada gick igenom sin mailbox och hittade säkert tjugo mail från mig om olika saker innan jag började jobba på Perfect Day. När systrarna såg mig i ett annat sammanhang förstod dem storheten direkt.

Annons

2. Tacka ja till allt! I alla fall till en början… Man har inte råd att vara kräsen – hur litet eller jobbigt situationen är du väl ställd inför. Om några timmar åker jag till Filmhuset för att i någon minut bli hånad av Filip och Fredrik i direktsänd tv. Men så får det vara.

Daniel-Redgert-1

3. Lär känna alla! Eller ge sken om att du känner alla. Allt från Gry Forsell till Fares Fares har synts på min Instagram. Men om dessa personer är mina vänner är inte upp till mig att avgöra.

4. Jobba på fler plan parallellt! Gör dig attraktiv i fler branscher samtidigt. Man ska aldrig lägga samma ägg i en korg.

5. Prata högt! Berätta för folk vad du vill göra, vilka du vill jobba med och vart du vill vara. Jag gick omkring och sa att jag vill jobba med TV till ALLA jag träffade. En månad senare gjorde jag casting för ett program på SVT och ledde ett inslag i en SVT-talkshow. Visst, det är inte Melodifestivalen, men det kommer.

Daniel-Redgert-2

6. Drick mycket! Man är alltid roligare på fyllan. Mer älskvärd!

7. Håll inte med andra! Det väcker inte medvetenheten om dig hos omgivningen.

Annons

8. Skaffa dig en ryggrad! För mig har det varit genom människor som tror på mig, och det är väldigt öppna med det. Typ Hannah&Amanda och Alex & Sigge. och Expressen som låter mig synas och höras. Då är det svårare för folk att ignorera min existens.

Daniel-Redgert-Hannah-Amanda

9. Ha humor. 

10. Utgå från din egen kapacitet! Det är bara dig själv du kan bli bäst inom. Jag kommer aldrig bli en musikalisk superstjärna, hur mycket jag än skulle vilja.

Daniel-Redgert-Expressen

Foto: Tegby Frisk, Instagram

Annons