Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

10 sätt att slappna av – på 10 minuter

28 jul, 2017 
AvTove Halvars
Att vara karriärkvinna eller småbarnsmamma tar på både krafterna och tiden. Emellanåt är det dock behövligt at ta en paus från det man gör.
Annons

1. Lyssna på avslappnande musik

Flera studier har visat att musik får blodtrycket att sjunka och är därför ett pålitligt och enkelt sätt att stressa ner. På med hörlurarna, sätt på din favoritlåt och slut ögonen och njut.

2. Gå en promenad (eller stretcha!)

10 minuter aktivitet om dagen kan räcka föra att vi ska må bättre. Så vad passar bättre än att gå ut och ta en rask promenad runt kvarteret. Andas in den härliga luften så kommer både din kropp och dina känslor att tacka dig.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

3. Unna dig något

Har du haft en stressig (eller till och med förskräcklig) dag så finns det inget bättre än att unna sig något man tycker riktigt mycket om. Det kan vara en stor kopp te, dina favoriter från charken eller en bit choklad men glöm inte att skippa ångesten efter om du råkar unna dig lite för mycket – det är du värd!

4. Ring och prata med en vän

Att höra rösten som tillhör någon man älskar har visat sig aktivera delar av hjärnan som skapar lyckokänslor (och kärlek förstås). Slå en signal till någon du tycker om så kommer du snart att känna dig lite bättre. Även ett kort samtal räknas.

5. Skriv ner saker

Att skriva ner saker kan minska stress och speciellt om du skriver saker som du är tacksam över. Det kan vara allt från små saker som ändå varit bra under din dåliga dag eller det bästa med julen.

Annons

6. Använd internet

Vad behövs mer än ett gott skratt på en dålig dag? Surfa runt och njut av konstiga listor, söta bilder eller roliga klipp. Enda kravet är att det är något som får dig att känna dig fri från stress.

7. Tänd ett ljus (eller tre)

För många symboliserar levande ljus avslappning och lugn. Tänd ett doftljus och ta några djupa andetag så kommer du att känna harmonin flöda.

8. Skriv en bucketlist (inte en att-göra-lista)

En lista med saker du vill uppleva i livet, platser du vill besöka eller mat du vill äta – bara din fantasi sätter gränserna! Att drömma är lugnande och när du känner för det är det bara sätta de i verklighet.

9. Titta i fotoalbum

Har du några fotoalbum hemma (annars är säkert mobil full av bilder) så plocka fram dem och bläddra igenom gamla minnen. Titta tillbaka på stunder i livet som var härliga och minns de bra sakerna – det kommer att få dig på bra humör!

10. Skäm bort dig själv

Annons

Ta ett varmt bad med en ansiktsmask och känn in lugnet. Kanske göra en manikyr och pedikyr och avsluta med lite härliga krämer. Vad som än får dig att känna dig fräsch, strålande och avslappnad är det fritt fram på.

Njuuuuut!

Annons