10 saker vi tvingas stå ut med på jobbet

10 saker vi tvingas stå ut med på jobbet

Helgen är slut och arbetsveckan är igång. Och ja, visst finns det saker att störa sig på på jobbet – det vet vi alla. Här är några irritationsmoment.
23 maj, 2017

Med en lång lista över saker du måste få klart under dagen kliver du fokuserad in på jobbet och slår dig ner vi din plats. Men det är någonting som stör din koncentration, kan det vara…

LÄS OCKSÅ: 12 SÄTT ATT BLI PROFFS PÅ MANSPLAINING

  1. Oljud

Finns det något mer störande än oljud i alla dess former? Spelar ingen roll om det är någon som frenetiskt tuggar på nötter (gärna hela påsen), trycker så hårt på tangentbordet att man kan tro att de vore med i Vem vet mest, eller en stol som gnisslar varje gång någon rör sig. För att inte tala om hen som pratar alldeles för högt i telefonen hela tiden (gärna om lite för personliga saker) eller konstant nynnar på den senaste sommarplågan.

  1. Konstant prat om helgen

Måndag betyder som väl känt att helgen är över. Men i samma (och varje) sekund du möter en kollega så är det hur bra helgen varit som ni ska prata om. Vad du har gjort, hur vädret var, vilka ställen en ätit lunch och middag på, var du varit och återigen vad du gjorde. Tips! Förbered en kort sammanfattning på 30 sekunder så kommer du snabbare och smärtfriare igenom dessa ”helgmöten” med samtliga anställda.

  1. En förkyld kollega

Att vara sjuk är alltid besvärligt men dessvärre inte bara för den som dragit på sig åkomman. Snörvlande är aldrig uppskattat så kan vi inte bara bestämma att om man är sjuk så stannar man hemma. Punkt slut. OBS: Detta gäller även om du ”bara” har hosta – vi andra har roligare saker planerade än att bli smittade.

  1. Någon som inte svarar på mail

Det är 2017 och vi har kommit tillräckligt långt med tekniken att svara på mail knappast borde vara ett problem. Men så enkelt är det inte. Även om de sitter där framför sin skärm dagarna i ända och dessutom svarar på SMS snabbare än jag hinner säga short message service. Men ditt mail ”har de inte hunnit svara på än”.

  1. …eller någon som skriver mail istället för att prata

Alternativet verkar alltså vara att skicka mail om precis allt. Om mottagaren sitter bredvid dig så är det väl rimligtvis lättare att prata istället för att slänga i väg ett mail hela tiden? Det bidrar dessutom till att gruppen som inte svarar alls får det, om möjligt, ännu stressigare…

  1. Möten som drar ut på tiden

Ett möte kommer sällan oplanerat, så hur svårt ska det vara att hålla sig till den avsatta tiden? Vi vet alla hur det börjar, med kaffe och kakor för att avslutas med att alla som inte håller i mötet sitter med sina telefoner och scannar samtliga sociala medier. Enda gången någon lyfter blicken från skärmen är för att titta på klockan på väggen för att se om det är möjligt att tiden går så sakta som telefonen visar.

  1. Disk

10.30 betyder kaffepaus men tydligen inte bara för dig. Smutsiga kaffekoppar blandat med halvt urdruckna vattenglas över hela diskbänken. Så tar du den sunkiga diskborsten och svabbar av din kopp för att avnjuta ditt nu något sura kaffe.

  1. Klassens clown

Du känner lätt igen dem – alltid ett skämt på lager och drar sig inte för att skratta högt åt det själv. Alltid ett nytt YouTube-klipp som alla måste se. Gärna flera gånger. Allt som händer skojas det om och händer det inget så skojas de om det.

  1. Överdrivet hälsosamma människor

”Du tar väl trappan?” Nej, jag åker hiss fem våningar tack men du får gärna springa upp för trappen när du ändå joggat till jobbet. Sen predikar de för att käka frukt. Och dricka vatten. Sitter gärna i någon obekväm yoga-position och jobbar och tar en vända på gymmet under lunchen för att avsluta med en rawfoodsallad och fråga dig om du äter samma pasta som igår.

  1. Stressade kollegor

Som om du inte skulle ha det stressigt nog själv så kommer de hela tiden och frågar hur det går, hur långt du kommit och när det kan vara klart. De är där när du kommer på morgonen och kvar när du går hem – vilket inte direkt gör dig mindre stressad.

LÄS OCKSÅ: HÄR ÄR JOBBET DÄR DU FÅR DRICKA VIN OCH RESA PÅ ARBETSTID

Foto IBL & Giphy 

Inspiration Career Girl Daily