10 saker din mamma aldrig berättade för dig – av ren kärlek

Det finns vissa saker som en mamma medvetet undanhåller för sina barn. Varför? För att hon älskar dem.
28 maj, 2017
1:25

Efter reklamen: Bianca om sin längtan efter att bli en ung mamma

(1:25)

Berättar i Wahlgrens värld

Finns det en starkare kärlek än den som en mamma känner till sitt barn? Finns det en vackrare, mer ömsint kärlek? Förmodligen inte.

När den amerikanska skribenten Natasha Craig blev mamma för första gången väcktes en stor förståelse och tacksamhet – gentemot hennes egen mamma. Hon förstod plötsligt vad moderskapet egentligen innebar och vilka uppoffringar det krävde.

I listan nedan har Natasha Craig försökt sammanfatta 10 saker som alla mammor undanhåller för sina barn – enbart för att hon älskar dem.

Här är tio saker din mamma aldrig berättade för dig:

LÄS OCKSÅ: Hon postade en ärlig bild på sin mammamage: ”Den här kroppen förtjänar att hyllas”

1. Du fick henne att gråta – väldigt ofta

Hon grät när hon fick veta att hon var gravid med dig. Hon grät när hon höll dig första gången. Hon grät för att du blivit så stor. Hon grät av rädsla, av lättnad, av din smärta och av din lycka.

2. Hon var alltid orolig för dig

Hon stannade uppe sent för att försäkra sig om att du kom hem tryggt och hon gick upp tidigt för att du skulle komma säkert till skolan. Hon körde i smyg förbi gården där du lekte och hon vakade invid telefonen för att inte missa dina samtal.

3. Det gjorde faktisk riktigt ont

Det gjorde ont när du drog i hennes hår, när du rev henne med de vassa små naglarna, när du bet henne i bröstet då hon ammade dig. Du skadade hennes revben när du sparkade henne inifrån magen och det gjorde väldigt ont när hon födde dig. Men du var värd all smärta i världen.

4. Hon tittade alltid på dig när du sov

Det fanns nätter när hon var uppe till klockan 03.00 bara för att du skulle somna. Hon kunde knappt själv hålla ögonen öppna när hon sjöng för dig och bad ”snälla, snälla somna”. Sedan, när du äntligen somnade, satt hon och tittade på dig med sina värkande ögon för att du var så fin.

5. Hon ångrade mycket som hon gjorde fel

Hon var sin egen värsta kritiker. Alla sina fel och brister kände hon väl till och ibland hatade hon sig själv för dem. Hon ville vara den perfekta mamma och hon fick nästan alltid dåligt samvete efter att hon skällt på dig. Men hon gjorde det bästa hon kunde.

LÄS OCKSÅ: Mannen sade åt henne att sluta amma – och fick skäll av sin 70-åriga mamma

6. Hon VILLE ha sista biten av kakan

Jo, så var det. Hon var lika sugen som du. Men när hon såg dig titta med de stora ögonen och slicka munnen med den lilla tungan, var valet lätt. Hon visste att det skulle göra henne mycket gladare att se din lilla mage fyllas än hennes.

7. Hon bar dig betydligt längre än bara under graviditeten

Du ville bli buren – så hon gjorde det. Trots värkande armar och sned rygg höll hon dig på höften medan hon städade, tvättade, handlade, gick promenader och lagade mat. Du var lycklig i hennes armar. Så hon höll dig, så ofta och så länge som du behövde det.

8. Det krossade hennes hjärta varje gång du grät

Det fanns inget ljud så smärtsamt som dina skrik. Det fanns ingen syn så hemsk som dina tårar. Hon gjorde allt i sin makt för att stoppa dig från att vara ledsen, och när hon inte kunde göra något åt det, höll hennes hjärta på att gå i tusen bitar.

9. Hon satte alltid dig först

Hon gick utan mat, utan dusch och utan sömn. För din skull. Hon tillbringade hela dagen med att uppfylla dina behov och i slutet av dagen, när hon skulle ta hand om sig själv, hade hon ingen energi kvar.

10. Hon skulle göra allt igen

Att vara mamma är en av de svåraste uppgifterna, men det innebär också en glädje som ingen trodde var möjligt. Trots all vånda, smärta, sena nätter och tidiga morgnar skulle hon göra allt igen. Så nästa gång du ser henne, berätta för din mamma hur tacksam du är. Och låt henne veta att du älskar henne också.

Källa: The Huffington Post

Artikel av: Allas