10 saker alla som haft ett distansförhållande känner igen

10 saker alla som haft ett distansförhållande känner igen

09 december, 2015

Bor din kärlek lite för långt bort? I en annan stad, ort eller i ett annat land? Vi vet hur svårt det kan vara att hålla kärleken levande i ett distansförhållande – men vi vet även hur fantastiskt det kan vara när ni väl ses. Här är alla känslor du, vi och alla som levt i en relation på distans känner igen. 

1. När du i princip är hög på kärlek.

Ta känslan av att vara nykär, så gångrar du den med tusen. Precis så känns det att bli förälskad i någon som inte bor där du bor, eftersom du inte kan få utlopp för dina känslor.

2. När hela livet går ut på att skicka SMS.

Det enda sättet du kan visa hur du känner är med sms och emojis –and lots of it! Och varenda brum från mobilen blir en liten glädjefest – förutom när det är din mobiloperatör som bara vill önska glad påsk. Och när det dröjer för länge mellan brummen är du övertygad om att det värsta har hänt.

3. När du alltid är någon annanstans.

Plötsligt märker du att hjärtat jämt är på en helt annan plats och hjärnan i en helt annan tid. Du tänker på nästa gång ni ska ses och hur det kommer vara.

4. När du räknar om alla kostnader i biljetter.

Så precis som när du var barn och räknade alla priser i hur många Bugg-tuggummin de motsvarade börjar du nu omvandla alla omkostnader i tåg- och flygbiljetter. Visst, du kommer fortfarande gå på din syrras möhippa – men inte utan att tänka ”jaha, det här är en tur-och-retur-biljett”.

5. När förväntningarna blir skyhöga.

Ju längre tid som går utan att ni ses, desto mer övertygad blir du om att allt i livet vore hur lätt som helst om ni bara var tillsammans. Och även om din hjärna vet att ingen levande människa är lika fantastisk som 90-procentig rea på Marc Jacobs-väskor, så är ditt hjärta övertygad om att det är PRECIS så fantastisk som din partner är.

6. Den stora nojan.

Det är här någonstans svartsjukan kommer in. Du ser rivaler överallt, särskilt på sociala medier där varje lajk och kommentar från någon okänd känns som en kall spark i hjärtnerven.

7. När du typ blir Julia Roberts.

Så för att bräda alla rivaler (som troligtvis inte ens finns) blir du en mästare på stora kärleksförklaringar och irrationella handlingar. Skicka presenter med posten? Absolut! Överraska med att dyka upp en dag tidigare? Självklart! Planera ett frieri? Du är inte långt ifrån… Because you’re just a girl, standing in front of a boy, asking him to love you.

8. När Skype är din bästa vän.

Som tur var finns Skype. Utan Skype skulle nog många av oss till slut tro att den vi älskar bara finns i fantasin. Skype blir ert sätt att få quality time, även om det är en skärm emellan.

9. När ni äntligen får träffas.

Har svårt att förklara den där stunden utan att bli superlarvig – ni som fattar, fattar.

10. När du vägrar släppa taget.

Efter att ni lyckats klämma in flera veckors kärlek, skratt, gråt och gräl på bara några dagar kommer den där stunden när ni står på en perrong eller flygplats och ska säga hej då. Ni har liksom glömt bort hur länge ni stått där och kramats. Ni vet bara att ni inte vill släppa taget.

Läs också: 6 tips för att läsa konflikterna i din relation

Följ ELLE Sverige på Facebook